Op dierendag 2017 werden in Amsterdam voor het eerst de House of Animals Awards uitgereikt, een beloning voor mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn. En inmiddels zijn de voorbereidingen voor de House of Animals Awards 2018 in volle gang, die uitgereikt worden op 3 oktober. Wie nomineer jij?

House of Animals Awards 2018
Wie nomineer jij voor de House of Animals Awards 2018? | Foto: House of Animals

De media spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. House of Animals, opgericht door Karen Soeters, wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en vooral ook belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken, omdat we weten dat dit een enorm effect heeft op het bewustzijn van de kijkers met betrekking tot dierenwelzijn.

House of Animals Awards
Wie verdienen dit jaar de House of Animals Awards? | Foto: House of Animals

Hieronder enkele voorbeelden van programma’s die tot nu toe genomineerd zijn:

Weeshuis
In deze aflevering van Floortje naar het einde van de wereld bezoekt zij de geheime locatie van The Rhino Orphanage in Zuid-Afrika, een weeshuis voor jonge neushoorns wiens ouders slachtoffer van stropers zijn geworden. Hier ontmoet ze de pas 23-jarige Zuid-Afrikaanse dierenbeschermer Jamie, die haar leven volledig in het teken stelt van het redden van deze en andere prachtige dieren. Hartverwarmend hoe deze jonge vrouw zich inzet voor de dieren en hartverscheurend om te zien wat er met deze dieren gebeurt.

Impact
De uitzending van Ram Bam over hondentrainingen waarin de dieren op een afschuwelijk worden mishandeld. De beelden schokten niet alleen de kijkers, maar ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die er Kamervragen over stelde. Dat is nog eens een impact!

Curaçao
Hart van Nederland maakte een prachtig item over onze reportage ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’. Deze uitzending is natuurlijk ook genomineerd.

House of Animals Awards
De felbegeerde House of Animals Award | Foto: House of Animals

De awards worden verdeeld over een achttal categorieën:

– TV: non-fictie (nieuws/talkshows/actualiteiten);
– Film/TV: fictie (films en series);
– Film/TV: documentaire;
– Film/TV: kinderen/jeugd;
– Radio;
– Print: gedrukte media (dag-, week- en maandbladen, magazines);
– Web en sociale media;
– Divers: van posters tot snoeppapier, van knuffels tot kunstwerken (een niet-media, maar wel communicatie-in-de-brede-zin-categorie, die juist gerelateerd aan dieren heel divers kan zijn).

Wie nomineer jij voor de House of Animals Awards 2018?
Heb je een mooie productie gezien die je in een van bovenstaande categorieën zou willen nomineren, stuur dan de naam van de productie, een korte beschrijving en eventueel een url en/of uitzenddatum naar: awards@houseofanimals.nl. Nomineren is mogelijk t/m 7 september aanstaande.

©AnimalsToday.nl