Tradities waarvan dieren het slachtoffer zijn lijken maar niet uit te bannen. Eerder publiceerde PiepVandaag over de kalkoen die op 3 februari in het Spaanse Cazalilla (Jaén) van de parochiekerk geworpen werd. Dat leidde het tot hevige spanningen tussen voor- en tegenstanders, waarbij zelfs de pers werd aangevallen door de liefhebbers van het kalkoenwerpen. Ons bericht werd ondersteund met beeldmateriaal, en inmiddels is er een nieuw video verschenen van de schermutselingen die ontstonden en die beelden willen we jullie niet onthouden.

kalkoen
Activist probeert kalkoen te redden | Foto: screenshot video

Opvallend is hoe het hele dorp is uitgelopen om de jaarlijkse gebeurtenis bij te wonen. Er wordt gelachen, men heeft telefoons paraat om het gebeuren te filmen, en dat alles zonder enig mededogen voor het slachtoffer. Nadat het dier van de klokkentoren is gegooid begint het geduw en getrek en wordt de sfeer grimmig. Ondanks een verbod op dit jaarlijks terugkerende achterlijke evenement treedt de gemeente niet op, en de boete van 2001 euro wordt door de dorpelingen gezamenlijk betaald.

Hart
Je kunt in Spanje maar beter geen kalkoen of stier zijn, want dan ben je je leven niet zeker, en dat is voor sommigen een reden om het als vakantieland links te laten liggen. Gelukkig zijn er ook in Spanje dierenactivisten met het hart op de goede plek, en één van hen attendeerde ons op de nieuwe beelden over de spanningen die op 3 februari ontstonden. De persoon die in eerste instantie met de kalkoen aan de haal gaat probeert het dier te redden uit de handen van de bloeddorstige menigte, maar naar verluidt is dat uiteindelijk helaas mislukt. Over het lot van de kalkoen is nog steeds niets bekend.

Bekijk hieronder de nieuwe beelden, die met een mobiele telefoon gefilmd werden:

Bron ©PiepVandaag Bart van Riel