Recentelijk hebben drie gemeenten in de Mexicaanse staat Veracruz zich uitgeroepen tot anti-stierenvechtgemeente. Hiermee komt het aantal gemeenten op de lijst van wereldwijde anti-stierenvechtgemeenten op 108 te staan.

Anti-stierenvechtgemeenten
pmorgan via Compfight cc

In 2012 verklaarde Teocelo (ook in Veracruz) zich eerste anti-stierenvechtgemeente in Mexico. In maart en april van dit jaar hebben de gemeenten van Xalapa, Fortín de las Flores en Boca del Rio in hun gemeentelijke reglementen alle soorten evenementen met stieren een verbod opgenomen. Ook zijn circussen met dieren en hanengevechten verboden. Er is een interessante discussie ontstaan waarin dierenleed gezien wordt als een sociaal probleem dat aangepakt dient te worden.

Xalapa

In dit deel van de staat van Veracruz zijn burgers bezig om samen met de autoriteiten het stierenvechten en feesten met stieren te laten verbieden. Dit leidt momenteel tot een kettingreactie waarbij meerdere gemeenten nu overwegen om binnenkort dezelfde stappen te nemen als Teocelo, Xalapa, Fortín de las Flores en Boca del Rio.

Fortín de las Flores

CAS International is zeer verheugd met deze ontwikkeling in Mexico en feliciteert de burgers en autoriteiten van Xalapa, Fortín de las Flores en Boca del Rio met deze overwinning. Dankzij de anti-stierenvechtenbeweging beslissen steeds meer gemeenten in de stierenvechtlanden om het stierenvechten en wrede feesten met stieren te verbieden.

Persbericht CAS International