Natuur- en dierbeschermer Ian Player is zondag in Zuid-Afrika overleden, zo verklaart de Wilderness Foundation. Player staat bekend als de persoon die heeft voorkomen dat de witte neushoorn in de jaren ’50 in KwaZulu-Nata uitgestorven raakte.

Ian Player
Rechts: Ian Player | Foto: Ianplayer.com

Een woordvoerder van de Wilderness Foundation:

“Ian Player heeft zijn hele leven in het teken gesteld van natuurbescherming en vooral het behoud van de neushoorns”.

Player begon zijn natuurbeschermingscarrière in de Natal Parks Board. Toen hij bewaarder werd in het Umfolozi Game Reserve, zette hij een aantal succesvolle operaties op, zoals Operation Rhino, dat de laatst overgebleven zuidelijke witte neushoorns beschermde en ervoor zorgde dat dit bijzondere dier niet uitgestorven raakte.

Player diende in de besturen van verschillende parken, zoals SanParks en richtte zelf een aantal natuurbeschermingsorganisaties op, zoals Wilderness Leadership School, International Wilderness Leadership Foundation (WILD), the Wilderness Foundation SA, Wilderness Foundation UK, Magqubu Ntombela Foundation en hij begon het World Wilderness Congress, wat in 1977 voor het eerst plaatsvond.

Ian Player kreeg afgelopen donderdag een beroerte en stierf zondag in zijn huis in de Karkloof Valley in KwaZulu-Natal. Hij werd 87 jaar.

Bron: News24, Wikipedia ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor