De Zuid-Afrikaanse ‘leeuwenindustrie’ kostte afgelopen week negentien leeuwen het leven. Zuid-Afrika staat bekend als één van de grootste fokkers van leeuwen in gevangenschap. De dieren die worden gefokt op zogenaamde leeuwenboerderijen worden afgeschoten in omheind gebied door trofeejagers. Ook komen de botten en geraamtes van deze katachtigen terecht in Laos en Vietnam.

leeuwen
Negentien leeuwen doodgeschoten in Zuid-Afrika | © Burrard-Lucas Photograpy

Zuid-Afrika geldt als de grootste legale exporteur van leeuwen botten en geraamtes. De botten en geraamtes die terecht komen in Laos en Vietnam – zo’n 98 procent – verdwijnen in de illegale handel in wildlife. Tussen 2008 en 2015 zijn ruim 5.000 skeletten vanuit Zuid-Afrika terecht gekomen in de illegale handel in de Aziatische landen.

Naast de negentien leeuwen die vorige week zijn afgeschoten heeft Zuid-Afrika volgens Blood Lions nog eens toestemming gegeven voor het euthanaseren van tachtig leeuwen deze week. Volgens de berichten op de website van Blood Lions wordt er in Zuid-Afrika gewerkt met een quota van het aantal leeuwen dat moet worden gedood. Op dit moment worden er tussen de 6.000 en 8.000 leeuwen gevangen gehouden in meer dan tweehonderd leeuwenboerderijen in het land. De trieste waarheid zou zijn dat de sommige van de leeuwen onder industriële omstandigheden worden gefokt en dat sommige leeuwenboeren zich bezig houden met het domesticeren van de dieren.

Bron: worldanimalnews.com ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.