Neem afstand van ING zolang zij dierenleed financiert!

ING Bank financiert dieronvriendelijke varkensstallen van de in opspraak gekomen varkenshouder Straathof. Onlangs zijn 24.000 varkens levend verbrand omdat ze opgesloten zaten in een van zijn varkensflats zonder brandveiligheidsmaatregelen.

ING

Foto: Wakker Dier

ING Bank heeft een enorme impact op onze maatschappij door de investeringen die zij doet. Maar in plaats van diervriendelijke veehouderij te stimuleren, kiest de bank ervoor te investeren in megastallen vol dierenleed, zoals de afgebrande varkensflat van Straathof. Wie een blik werpt op de Eerlijke Geldwijzer ziet dat dierenwelzijn niet écht belangrijk gevonden wordt bij ING. De bank financiert niet alleen megastallen, maar ook veetransporteurs en vleesverwerkers zonder fatsoenlijke normen te stellen aan dierenwelzijn.

ING moet de financiering van Straathof intrekken op grond van wangedrag van Straathof jegens zijn varkens en bouwprojecten van Straathof niet meer financieren, zoals de geplande megastal in Mariënheem (gemeente Raalte) of een nieuwe varkensflat in Erichem.

Genoeg is genoeg, zeggen meer dan 45.000 ondertekenaars van de petitie tegen Straathof. Wat er gebeurd is bij deze varkenshouder mag zich niet herhalen. We roepen iedereen op om geen zaken te doen met ING Bank zolang zij de bedrijven van Straathof en andere dieronvriendelijke megastallen blijft financieren.

Persbericht Varkens in Nood

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Allemaal overstappen naar TRIODOSBANK.
    Die financieren alleen sociale, duurzame en diervriendelijke initiatieven.
    De mensen die er werken helpen je tenminste ook met respect, correct, vakkundig, spontaan en betrokken.
    Zij komen ook heel goed uit de bus bij de Consumentenbond.

  2. Blij Vee heeft een rekening bij de ING, dus er zijn wel degelijk diervriendelijke initiatieven bij die bank. Voel u vrij om daar iets te doneren. Abonnee worden op de gratis nieuwsbrief helpt ook.