House of Animals steunt al maandenlang opvang Myrnograd Society for the Protection of Animals, in regio Donetsk in Oekraïne. Vorige week namen militairen contact op met de opvang omdat ze drie gewonde honden hadden gered. Ze vroegen de opvang om de honden op te komen halen. En dat deden de vrijwilligers van de opvang ook. Maar terwijl ze terug aan het reizen waren werd één van de honden doodgeschoten! Gelukkig kregen ze hulp van militairen en konden ze alsnog de andere twee honden redden.

Militairen
Militairen redden honden in Oekraïne | Foto: Myrnograd Society for the Protection of Animals

De vrijwilligers van de opvang hebben het heel erg moeilijk door de oorlog. Dieren komen dagelijks aan bij de opvang. Veel dieren worden gebracht door militairen, mensen die geëvacueerd zijn en de lokale bevolking. Het is een opvang waar minstens 170 honden en 86 katten worden verzorgd. Ook zorgen ze voor 27 honden die – na het uitbreken van de oorlog – achtergelaten werden. House of Animals probeert zoveel mogelijk noodhulp te bieden. Vorige week kregen we deze hartverwarmende opmerking van onze contactpersoon ter plekke:

“Het enige goede nieuws is dat we niet opgeven en dat ieder van ons doet wat hij moet doen, en dit alles dankzij jullie en iedereen die ons helpt.”

Kogels in de ruggengraat

En de oorlogsverhalen blijven helaas binnendruppelen. Deze week kreeg de opvang een hondje met een dwarslaesie.  Ze werd gevonden in de struiken op straat met bebloede achterpoten. Wat bleek? De arme ziel had twee kogels in de ruggengraat! Gelukkig stelde een chirurg vast dat hij het hondje kan helpen. Ze moet geopereerd worden en hopelijk kan ze daarna weer lopen.

Militairen
Hond met twee kogels in de ruggengraat | Foto: Myrnograd Society for the Protection of Animals

House of Animals helpt Myrnograd Society for the Protection of Animals al een tijdje. Met voedsel voor de dieren, benzine, medicijnen, zonnepanelen (die hard nodig zijn om elektriciteit te leveren voor medische apparatuur voor gehandicapte en zieke dieren die in het asiel verblijven). Ook met twee bench units voor de dierenkliniek van de opvang – units die verwarming en licht bevatten. Daarnaast hebben we de aanleg van een waterpomp, de aanschaf van infuus- en spuitpompen, een zuurstofruimte en elektrische kachels bekostigd. En het steriliseren van zwerfdieren in de regio. Juist in dit gebied dat zo zwaar te lijden heeft door de oorlog is het belangrijk om noodhulp te kunnen blijven bieden. Hierdoor kunnen de oorlogsdieren blijven rekenen op zorg!

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de dieren in Donetsk, voedsel en medische hulp blijven krijgen:

Ziekenhuisbedjes en sterilisaties van katten in Oekraïne

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer