In Donetsk, een van de Oekraïense regio’s waar al maanden zwaar wordt gevochten, ligt Myrnograd Society for the Protection of Animals. Een opvang waar 170 honden en 86 katten worden verzorgd. Ook zorgen ze voor 27 honden die – na het uitbreken van de oorlog – achtergelaten werden. House of Animals heeft ziekenhuisbedjes, in de vorm van twee bench units, voor de dierenkliniek van deze opvang bekostigd.

Ziekenhuisbedjes
Ziekenhuisbedjes en sterilisaties van katten in regio Donetsk, Oekraïne | Foto: Myrnograd Society for the Protection of Animals

De units bevatten verwarming en licht. De ziekenhuisbedjes zijn heel hard nodig, omdat veel dieren zorg nodig hebben. Daarnaast neemt de toestroom van dieren toe. Heel fijn dat we ze hiermee kunnen helpen! Ook hebben we betaald voor het steriliseren van zwerfdieren in de regio. Afgelopen donderdag zijn dankzij onze noodhulp een aantal dieren gesteriliseerd.

ziekenhuisbedjes
De bench units

Ziekenhuisbedjes en meer

We hebben eerder Myrnograd Society for the Protection of Animals geholpen. Met voedsel voor de dieren, benzine, medicijnen, zonnepanelen (die hard nodig zijn om elektriciteit te leveren voor medische apparatuur voor gehandicapte en zieke dieren die in het asiel verblijven). Ook hielpen we met de aanleg van een waterpomp, de aanschaf van infuus- en spuitpompen, een zuurstofruimte en elektrische kachels. Juist in dit gebied dat zo zwaar te lijden heeft door de oorlog is het belangrijk om noodhulp te kunnen blijven bieden. Hierdoor kunnen de oorlogsdieren blijven rekenen op zorg!

Russisch offensief

House of Animals maakt zich zorgen over het gevreesde Russische offensief in Oekraïne. Zoals jullie weten hebben wij dagelijks contact met de opvangcentra en mensen die we met noodhulp steunen. En al weken horen en lezen we over hun bezorgdheid over dit offensief. Zo is de verwachting dat binnenkort het gevreesde offensief van start zal gaan. Opvangcentra zien hierdoor een enorme noodzaak om voedsel in te slaan zodat ze voor een langere periode hun dieren kunnen blijven voeden.

House of Animals bezorgd over Russisch offensief in Oekraïne

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de dieren in Donetsk voedsel en medische hulp blijven krijgen:

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer