IT-multinational Microsoft heeft zich aangesloten bij een grootschalige campagne van Animals Asia in de hoop een einde te maken aan de berengalindustrie in China. Voor de campagne heeft het bedrijf de interactieve website Exploring Moon Bears ontwikkeld.

Zwarte beer galtap
Foto: Born Free USA via Compfight cc

De website is primair gericht op kinderen en heeft als doel miljoenen Chinese schoolkinderen te informeren over de Aziatische zwarte beer en de wrede berengalindustrie. Inmiddels is er ook een Engelse versie beschikbaar.

Op de site kan de bezoeker drie interactieve boeken bekijken. Één met het verhaal van Jasper, een geredde Aziatische zwarte beer, een boek met het verhaal van zijn verleden op de berengalboerderij en een overzicht van het werk dat Animals Asia heeft verricht de afgelopen 15 jaar.

Oprichter van Animals Asia Jill Robinson is erg blij met de samenwerking met Microsoft:

“Onderwijs is de sleutel naar het veranderen van de wereld en verzekert dat mensen te weten komen hoe wreed de berengalindustrie daadwerkelijk is.”

Berengal is populair als medicijn in de traditionele Chinese geneeskunde. Rond 10.000 beren worden gehouden in kleine kooitjes en regelmatig ‘gemelkt’ voor hun gal. Zo’n 2.400 beren vergaat hetzelfde lot in Vietnam. Animals Asia zet zich al jaren in om een einde te maken aan deze achterlijke industrie.

Bron ©PiepVandaag.nl