#GNvdD: Mexico krijgt grootste beschermde zeegebied Noord-Amerika

De Mexicaanse regering meldt dat het reservaat van Revillagigedo, een archipel in de Stille Oceaan, op zo’n 400 kilometer van Cabo San Lucas, een  beschermde zeegebied wordt waarin visserij niet toegestaan is.

mariene beschermde natuurgebied

Mexico krijgt grootste mariene beschermde natuurgebied van Noord-Amerika | Foto: Peter Liu Photography / Foter / CC BY-NC-ND

De Staatssecretaris van Milieu:

“Met als doel dit erfgoed maximale bescherming te bieden, zullen we de meest beperkende categorie gebruiken via onze wetgeving om ieder soort van visserij te verbieden.”

Omdat het gebied de categorie ‘Parque Nacional’ (Nationaal Park) krijgt, zullen er geen hotels en resorts gebouwd mogen worden op de archipel, die 14,8 miljoen hectare beslaat. De archipel van Revillagigedo bestaat uit drie grotere eilanden en één kleiner eiland die ontdekt werden tussen 1533 en 1615. Hier leven diverse vis- en vogelsoorten, waarvan er een aantal bedreigd wordt. Ook zes zeeschildpadsoorten leggen hier hun eieren.

Volgens de Staatssecretaris van Milieu is dit mariene ecosysteem uniek natuurlijk erfgoed, dat zich in goede staat bevindt. Sinds 17 juli 2017 staat deze archipel opgenomen in de UNESCO lijst.

Bron @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Van onze nieuwe regering hoeven we weer niets te verwachten, want geld staat weer bovenaan het lijstje en onze leefomgeving doet er niet toe, schijn rijkdom is het belangrijkste.

  2. Hoogtijd dat er zich mensen zich inzetten voor de veiligheid en bescherming van de Dieren!!!! Daar wil ik gerust belastingen voor betalen maar dan minder belastingen voor het kindergeld van de 5de 6de kind dat geboren word bij anderen. De meeste zijn criminelen en Dierenbeulen!!! Kortom één vuiligheid!!!!!! Leve de natuur vooral Diertjes!!!!!!!!!💔❤️💋💋💋💋🐾🐾🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀