De medewerkster van een Duitse varkensmesterij uit Nedersaksen die gefilmd werd hoe zij biggetjes doodsloeg is aangeklaagd door de varkenshouder. Het Duitse Stern TV publiceerde onlangs zeer schokkende undercoverbeelden over de gang van zaken op het bedrijf.

biggetjes
Foto: screenshot reportage Stern TV

Op de beelden was zichtbaar hoe de vrouw zonder schroom biggetjes doodsloeg, die vaak zwaargewond in leven bleven om een langzame pijnlijke dood te sterven. Dieren die onder haar ogen bevielen werden aan hun lot overgelaten. Gefilmd werd de angst van de dieren, die voor hun leven aan het vechten waren.

De varkenshouder heeft stappen tegen haar ondernomen, zo liet hij Stern TV per brief weten. Waaruit deze bestaan is vooralsnog niet bekend, net zo min als zijn eventuele betrokkenheid bij deze gruwelijke feiten.

Houdverbod
De beelden waren dermate schokkend en van een alledaagse vanzelfsprekendheid dat de hoeveelheid leed op het varkensbedrijf extreem geweest moet zijn. Het is daarom wel goed dat de medewerkster door de varkenshouder wordt aangeklaagd, maar de boer in kwestie is natuurlijk ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. En die was dermate wreed en dieronvriendelijk dat hem een definitief houdverbod opgelegd zou moeten worden.

Bekijk hieronder de schokkende (!) reportage van Stern TV:

Bronnen: Stern TV, Varkens in Nood ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.