Geschokte en boze reacties van mensen die gisteren de beelden op House of Animals zagen van een man die een bierglas water en twee goudvissen doorslikt. Het voorval vond vorige week plaats op het terras van Café Bar De Heksenketel in Eindhoven. In de video is te zien dat een aantal mannen op het terras zit van het café.  Een van hen haalt een plastic zak tevoorschijn waarin twee goudvissen zitten en giet het water inclusief de dieren over in een bierglas.

goudvissen
Man drinkt twee levende goudvissen en krijgt caféverbod | Foto: Screenshot video

Na wat opruiende teksten over en weer pakt een van de mannen het glas en drinkt het water met de goudvissen op. Terwijl hij dit doet hoor je de andere mannen aan tafel gieren van het lachen. Café Bar de Heksenketel in een reactie op Facebook:

“We betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd en we hebben dit helaas niet kunnen voorkomen. De betreffende persoon is inmiddels ook de toegang tot het café en terras ontzegd. Helaas kunnen we op dit moment niets meer doen dan de maatregelen die we genomen hebben en wij zijn ook boos en verontwaardigd dat dit in ons bedrijf is gebeurd.”

https://www.facebook.com/Houseofanimals/posts/3528590487172458

 

De eigenaar van Cafe de Heksenketel van Hek vertelt in een reactie aan RTL nieuws:

“Ik walgde ervan. Je hebt twee soorten mensen bij dit soort gebeurtenissen: de één lacht erom en is het morgen vergeten, de ander vindt het walgelijk en gaat iets ondernemen. Ik hoor bij die laatste groep.”

Een jaar geleden kwamen soortgelijke beelden naar buiten van een student van Fontys Hogeschool die tijdens de introductieweek een levende goudvis in een glas bier opdrinkt. Drie dierenbeschermingsorganisaties deden daarop aangifte tegen de betrokken student(en) wegens dierenleed en dierenmishandeling. Een woordvoerder van de Vissenbescherming destijds:

“Het is bij wet verboden dieren zonder redelijk doel pijn te doen of in hun welzijn te benadelen. Daarvan is hier duidelijk sprake. Een levende vis opdrinken en dit filmen is geen grap; het is wreedheid tegen een dier, nota bene voor de lol en dat is onacceptabel!”

Aangifte tegen student die levende goudvis dronk

.
Het beeldmateriaal en de naam van de dader zijn dit weekend door House of Animals doorgestuurd naar de politie.

©AnimalsToday.nl