Morgen is het zover: dan komt de eerste vlogaflevering uit van chimpansee Marria én haar nieuwe maatje Sony. Maar, is het ook gelijk de laatste? Als het aan Sony ligt, in ieder geval wel! Zijn lange, grijpgrage vingers hadden Marria’s geliefde GoPro binnen no-time door het gaas gepeuterd en vakkundig gedemonteerd. Zoals het een echte chimpansee betaamt.

vlogchimp
Nieuwe maatje vlogchimp Marria sloopt camera | Still video youtube Stichting Aap

Chimp-proof housing gezocht
Marria is dol op haar nieuwe vriendje, maar dit is natuurlijk wel een beetje jammer. Zij was zelf altijd zo voorzichtig met haar camera. Daarom is AAP nu niet alleen op zoek naar een nieuwe GoPro, maar ook naar een chimp-proof housing! Bestaande oplossingen voldoen niet, weten medewerkers uit ervaring. Wie durft de uitdaging aan? Kijk voor meer informatie op https://www.aap.nl/nl/help-mee/ons-verlanglijstje.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Marria
Chimpansee Marria werd als baby’tje uit het wild geroofd en leefde dertien jaar lang als ‘mensenkind’ bij een Portugees gezin. Maar toen ze ouder werd, ging ze steeds meer dierlijk en onvoorspelbaar gedrag vertonen. Toen het een paar keer flink mis was gegaan, werd
Marria opgesloten in een kale schuur. Stichting AAP werd eind februari dit jaar ingeschakeld om haar met spoed op te vangen. In Almere leerde Marria het afgelopen half jaar stap voor stap hoe zij weer chimpansee kan zijn. Geen gemakkelijke opgave, want ze had in al die jaren nooit een andere chimpansee gezien. Tot een paar weken terug, toen zij voor het eerst oog in oog stond met soortgenoot Sony. Het werd een ontmoeting om nooit te vergeten.

Update
Benieuwd naar hoe het Marria en Sony de afgelopen weken verder is vergaan? Kijk dan op www.youtube.com/AAPvlogt.

Persbericht Stichting Aap