Twee loslopende paarden op de A50 ter hoogte van Oss zijn vanochtend om het leven gekomen, nadat ze werden aangereden door twee vrachtwagenchauffeurs. De dieren waren op slag dood, de chauffeurs bleven ongedeerd. De eigenaar van de paarden is volgens Rijkswaterstaat bekend, maar de politie wil dat niet bevestigen en laat niets los over de toedracht.

Loslopende paarden op A50 dood na aanrijding
Waarom liepen er twee paarden op de snelweg? | Foto (illustratief): publiek domein

Beelden tonen een zwaar beschadigde cabine van een van de vrachtwagens, wat aangeeft hoe enorm de klap geweest moet zijn, een paard aanrijden. Omroep Brabant meldt dat het om twee loslopende paarden ging. Er wordt gesproken over gruwelijke opruimwerkzaamheden om de overleden paarden van de snelweg te halen en het wegdek schoon te maken. Ook dit geeft aan dat er een enorm ongeluk heeft plaatsgevonden voor de dieren, de chauffeurs en (indien te goeder trouw) de eigenaar.

De politie Oost-Brabant laat aan AnimalsToday weten niets te kunnen vertellen over de zaak totdat er een ‘aanspreekpunt’ is. Wel zegt een voorlichter van Rijkswaterstaat dat de eigenaar bekend zou zijn, maar dit wordt niet bevestigd, noch ontkend door de politie.

Loslopende paarden op A50 dood na aanrijding

De vraag is waarom er twee paarden op de snelweg lopen. De redenen hiervoor kunnen divers zijn, met scenario’s van pure pech, tot baldadigheid of kwade opzet. De verantwoordelijke mag blij zijn dat er geen personenauto bij de aanrijding betrokken was, want dan waren er mogelijk nog meer slachtoffers gevallen.

Indien deze zaak een staartje heeft zal AnimalsToday erover publiceren.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR