Een leeuw is afgelopen week dood in zijn kooi in de Surabaya Zoo in Indonesië gevonden. De kop van de 18-maanden oude Michael was vast komen te zitten tussen stalen kabels, volgens het dagblad The Jakarta Post. Toen de politie onderzoek verrichtte was het lichaam nergens meer te bekennen volgens The Daily Mail. De krant heeft echter wel foto’s kunnen bemachtigen, let op, dit zijn schokkende beelden!

Tijgerverblijf - Surabaya Zoo
Tijgerverblijf – Surabaya Zoo, schandalig hoe de dieren er bij zitten

Woordvoerder van de dierentuin Agus Supangkat ontkende volgens The Jakarta Post dat de dood van de leeuw veroorzaakt is door nalatigheid van de verzorgers. De dierentuin zou de zaak nog in onderzoek hebben. Volgens de woordvoerder kan het zijn dat het dier in een speelse bui was en toen vast kwam te zitten met zijn kop. De leeuwen (nu nog vier stuks) zouden de dag doorbrengen in twee verschillende kooien. ’s Middags spelen ze in de ene kooi en ’s avonds slapen ze in de andere. De stalen kabels zouden gebruikt worden zodat de verzorgers de kooien niet open konden maken met hun handen in verband met veiligheid voor de verzorgers.

Twee rechercheurs vertelden aan The Jakarta Post dat de zaak in onderzoek is bij de recherche maar dat het kadaver van de leeuw ontbreekt. Zodra dat is gevonden kan er autopsie worden gedaan om te kijken wat er precies gebeurd is.

Desbetreffende dierentuin staat bekend staan als de ‘Dierentuin des doods’. Nog geen dag voor het overlijden van de leeuw is er een gnoe gestorven aan een maagprobleem terwijl de dierentuin beweerde dat het natte weer de oorzaak was. In 2013 overleed een giraf in deze dierentuin. Later is er 18 kilo aan plastic in zijn buik gevonden. Een tijger leed aan een rot spijsverteringskanaal nadat het dier regelmatig vlees kreeg waarin de gevaarlijke gas formaldehyde zat.

Tussen juli en september 2013 overleden er 43 dieren in deze dierentuin. Tientallen petities zijn al gestart om het park te sluiten en er is een Facebook-pagina opgericht: SHUT DOWN Surabaya Zoo. De dierentuin sluiten brengt echter nieuwe problemen met zich mee, aangezien andere parken geen interesse hebben de dieren over te nemen.

©PiepVandaag.nl Jaimy Visser