Uit onderzoek van Bont voor Dieren is gebleken dat warenhuis HEMA een make-up kwast in zijn assortiment heeft, gemaakt van de vacht van wasbeerhondHet gaat om de zogenaamde shading brush (art. 11200914), een speciale kwast om bijvoorbeeld de jukbeenderen te accentueren.

Wasbeerhond
Foto: patries71 via Compfight cc

Niet opnieuw bijkopen
Inge van Baarsen, hoofd communicatie HEMA:

“Wij zijn heel blij dat Bont voor Dieren ons hierop heeft geattendeerd en we zijn per direct op zoek naar een alternatief. Dit betekent dat we het artikel niet opnieuw zullen bijkopen. In de toekomst zullen we hier nog oplettender op zijn.”

Andere kwasten van HEMA worden gemaakt van deels nylon en deels dierenhaar. Naast wasbeerhondenhaar wordt ook gebruik gemaakt van geiten-en ponyhaar, aldus de HEMA consumentenservice.

Van bontvrijlijst verwijderd
Bont voor Dieren heeft HEMA verzocht de kwast met haar van wasbeerhond direct uit het assortiment te halen, maar hier werd helaas geen gehoor aan gegeven. Omdat de haren van wasbeerhonden afkomstig zijn uit de bontindustrie, is HEMA tijdelijk van de Bontvrijlijst verwijderd totdat het betreffende artikel niet meer verkrijgbaar is.

Gruwelijke omstandigheden
Onlangs lanceerde Bont voor Dieren nog een voorlichtingsvideo over wasbeerhondenbont waar onder andere ontwerper Bas Kosters en acteur Benja Bruijning aan meewerkten. Wasbeerhonden worden onder gruwelijke omstandigheden gefokt en gedood, enkel voor hun vachtje. De rest van het dier wordt weggegooid. De vacht van wasbeerhonden wordt gebruikt voor bontkragen, kledingaccessoires en make-up kwasten.

Wil jij zeker weten dat jouw make-up kwast geen dierenleed bevat? Koop je kwasten dan bij The Body Shop; deze kwasten zijn gegarandeerd diervriendelijk, want 100% synthetisch.

Bekijk de voorlichtingsfilm (waarschuwing: schokkende beelden):

Bron: Bont voor Dieren ©PiepVandaag.nl