ActieZwerfhonden richt zich op de situatie van de honden in Turkije en wil tegelijkertijd een mentaliteitsverandering tot stand te brengen in het land, welke noodzakelijk is voor het oplossen van de zwerfhondenproblematiek.Ter gelegenheid van Wereld Dierendag dag organiseert ActieZwerfhonden traditioneel een internet kunstveiling die ten goede zal komen aan de Turkse zwerfhonden. Vanaf 4  tot en met 31 oktober 2016 kan er via de website van de stichting geboden worden op zo’n 75 kunstwerken.

kunstveiling
Foto: ActieZwerfhonden

Turkije kent een groot zwerfdierenprobleem. De gehanteerde manier om een eind te maken aan de overlast is dumpen in afgelegen gebieden, doden of opsluiten in hokjes in asielen. Door verschillende onderzoeken is bewezen dat het vangen, steriliseren en weer terugplaatsen van de zwerfdieren de enige humane en structurele manier is om het probleem op te lossen en veel dierenleed te voorkomen.

Het aantal dieren past zich namelijk aan de draagkracht (voer= afval, water en schuilplaatsen) van de omgeving aan; haal je dieren weg dan zullen de achtergebleven teven vaker gedekt worden, hun nesten zullen groter zijn en de overlevingskansen van de pups beter.

Veiling
Schilderijen, beelden, sieraden en wandkleden gemaakt door bekende en minder bekende kunstenaars. Zij hebben hun werk uit liefde voor de dieren geschonken om geveild te worden. Iedere euro die de veiling opbrengt wordt gebruikt voor de financiering van sterilisatiecampagnes onder zwerfdieren in Turkije.  Klik voor de kunstwerken en de spelregels op  ‘kunstveiling’ op actiezwerfhonden.nl.

Persbericht ActieZwerfhonden