De Spaanse Guardia Civil heeft in Murcia, samen met de lokale politie van Caravaca de la Cruz, een vosje gered dat klem zat in een val. Het dier werd gespot door een wandelaar die zag hoe het dier werd geslagen door een persoon die vervolgens vluchtte. Speciale agenten van de afdeling van natuurbescherming van de Guardia Civil (SEPRONA) werden getipt en zijn vervolgens en zoektocht gestart naar het vosje.

Vosje
Vosje gered uit val in Spanje | Foto: Guardia Civil

Het dier werd gevonden, uitgeput en met een pootje dat vastgeklemd zat in een val. Het was een volwassen mannetje die waarschijnlijk al een nacht vast had gezeten. Hij had zware verwondingen aan een poot. Het dier is meegenomen naar een dierenarts en kan nog niet teruggeplaatst worden in zijn natuurlijke habitat, maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling. De gebruikte val is illegaal en geplaatst in een zone waar andere dieren en wandelaars er gevaar door liepen.

Campagne tegen dierenmishandeling
De Guardia Civil is op 29 juli een campagne gestart #YoSiPuedoContarlo (‘ik kan er wel over praten’, omdat dieren ons niet met woorden kunnen vertellen wat ze voelen) met het idee om burgers bewust te maken van de noodzaak van het welzijn en de bescherming van dieren. De campagne wordt verspreid via de officiële kanalen van de Guardia Civil en de Spaanse media. In 2015 heeft de Guardia Civil in totaal 10.793 overtredingen en 609 misdrijven geregistreerd die gerelateerd zijn aan dierenmishandeling. Er is onderzoek gedaan naar 426 mensen. De Guardia Civil van Murcia vraagt de burgers om hulp bij het vinden van de persoon die het vosje sloeg toen het klem zat in de val.

Bron ©PiepVandaag.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.