Even zag het er somber uit voor een eenzame pinguïn nadat hij op één van de Falklandeilanden zijn groep was kwijtgeraakt. Eenzaam dwaalde hij rond over het uitgestrekte besneeuwde landschap, totdat hij een groep onverwachte nieuwe vrienden tegenkwam die hem onder hun hoede nam; een kudde wilde paarden.

pinguïn
Foto: Sarah Crofts

Sarah Crofts, van Falklands Conservation, was getuige van het bijzondere tafereel in het Cape Pembrokeshire natuurreservaat en legde het vast in een serie hartverwarmende foto’s. Op de foto’s is te zien dat de paarden eerst nieuwsgierig om de pinguïn heen lopen, aan hem snuffelen en hem vervolgens opnemen in de kudde. Volgens Sarah Crofts zochten de paarden echt toenadering en wilden ze de pinguïn na een tijdje niet meer uit hun zicht laten:

“In het begin kon ik niet geloven wat ik zag. Ik denk dat de paarden op dat moment nog even verbaasd waren als ikzelf. Ik verwachtte dat de paarden zich totaal niet zouden interesseren in de pinguïn en zijn aanwezigheid zouden negeren, maar ze waren werkelijk gefascineerd door hem. Ik ben zowel gek op paarden als op pinguïns dus dit was een bijzonder mooi moment voor mij om getuige van te mogen zijn. In het begin waren de paarden een beetje voorzichtig en aftastend, maar het duurde niet lang voordat ze echt snavel aan snuit stonden. Het was zo hartverwarmend mooi om te zien.”

Op de Falklandeilanden leeft één van ’s-werelds grootste pinguïn populaties met naar schatting maar liefst 500.000 broedparen. Er leven vijf verschillende pinguïnsoorten op de eilanden, waaronder de koningspinguïn, de magelhaenpinguïn en de macaronipinguïn.

Bekijk de prachtige fotoreportage hier

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.