De Britse krokodillenexpert Adam Britton heeft schuld bekend aan tientallen gruwelijke en sadistische misdrijven, waaronder het tot de dood martelen van honden dat hij op video vastlegde, bestialiteit, en het bezit van beelden met kindermishandeling. De rechtszaak vond plaats in Australië.

Krokodillenexpert
Bekende krokodillenexpert bekent seksueel misbruik honden | Screenshot video Youtube

De van tv bekende Britse dierkundige Adam Britton betoog in een Australische rechtbank zijn schuld aan wel 60 gruwelijke misdrijven, met name activiteiten vanuit een sadistische seksuele drang met betrekking tot dieren, en het bekijken en verspreiden van materiaal met kindermishandeling. Britton zou tenminste sinds 2014 een sadistische seksuele interesse hebben in dieren. Opperrechter Michael Grant noemde de vergrijpen dan ook ´groteske wreedheid´.

Dode honden

Britton heeft tientallen honden gemarteld en de wreedheid op video vastgelegd. Hij takelde niet alleen zijn eigen huisdieren toe, maar ook die van mensen die via de online marktplaats Gumtree Australia hun viervoeter bij hem onderbrachten tijdens hun afwezigheid in verband met werk of reizen. Deze hondenbezitters kregen oude foto´s van hun huisdier toegestuurd tijdens hun afwezigheid, onwetende dat hun geliefde huisdier ondertussen zwaar dierenleed werd aangedaan. Van de 42 mishandelde honden zijn er 39 gedood. Voor het maken van de wrede video´s was een speciale studio ingericht: Britton had een container omgetoverd tot een ware martelkamer voor dieren. De beelden van deze misselijkmakende praktijken zette hij na de martelingen online onder verschillende pseudoniemen. Adam Britton:

“Ik had het onderdrukt. In de laatste paar jaar het ik het er weer uit gelaten en nu kan ik niet stoppen.”

Achtergrond

Adam Britton komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, maar is de afgelopen twee decennia woonachtig in Australië, waar hij met krokodillen werkte. Britton heeft een PhD en is gebonden aan Charles Darwin Universiteit. Zijn vele verschijningen op BBC en National Geographic, evenals zijn rol als gastheer voor David Attenborough tijdens de opname van de documentaireserie Life in Cold Blood, hebben Britton internationale bekendheid gegeven.

Bron:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools