Kittens van BBQ verkocht op Indonesische markt, ondanks verbod

Humane Society International (HSI) en Dog Meat-Free Indonesia (DMFI) hebben beelden gepubliceerd van de markt in Tomohon, Indonesië, waar jonge katten geroosterd worden op de barbecue. De kittens zijn daaraan voorafgaand doodgeknuppeld, waarna ze voor de ogen van het publiek met een brander van hun vacht ontdaan worden. De burgemeester van Tomohon heeft dit in februari echter verboden.

kittens

Het witte kitten op de grond is nog niet dood | Foto: screenshot video Dog Meat Free Indonesia via Daily Mail

Tomohon is een stad in de provincie Noord-Sulawesi. Ambtenaren van de burgemeester van Tomohon hebben in februari toegezegd dat de verkoop en slachting van honden en katten op de markt zou stoppen. Vorige maand zei Indonesië dat het een verordening aan het voorbereiden is om de handel in vlees afkomstig van huisdieren en exotische dieren te verbieden.

Nog levend
Dat het tot nu toe alleen om woorden gaat blijkt uit de schokkende beelden van de markt in Tomohon, waar nog gewoon gebarbecuede honden en katten te koop zijn, en men het bevel van de burgemeester om te stoppen met het verkopen van katten- en hondenvlees negeert.

De wreedheid van deze handel blijkt ook uit meldingen dat veel katten en honden niet dood zijn na het knuppelen en afbranden. Zij gaan nog levend op de barbecue.

Onderstaande ZEER SCHOKKENDE beelden zijn gepubliceerd via Daily Mail:

 

‘Geen voedsel’
Meer dan 90 beroemdheden, waaronder Cameron Diaz, Simon Cowell en Ellen DeGeneres, ondertekenden een brief waarin president Joko Widodo wordt opgeroepen om op te treden tegen deze wrede praktijken. In augustus meldde Syamsu Ma’arif, directeur veterinaire volksgezondheid bij het ministerie van Landbouw, dat hondenvlees ‘geen voedsel is, volgens onze voedselwetgeving’. Hij voegde eraan toe dat het ministerie nog bezig is met onderzoek rond het verbod op eten van honden en katten en bepaalde exotische dieren, en dat vooralsnog er geen tijdlijn bekend is wanneer het definitieve verbod van kracht gaat.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Anne Persoon zegt:

  Hartverscheurend zoals wij mensen met dieren omgaan.
  Pijn,angst,honger,dorst,verlaten we doen het de dieren aan omdat we ons altijd hoger in rang vonden dan de dieren…..maar dat is niet zo.
  Dieren zijn niet voor ons!

 2. Deze mensen noem ik het nog netjes!
  Zijn lafaards,hebben totaal geen gevoel niks.
  Ik vind het vreselijk dat dit nog gebeurd
  Dierenleed moet stoppen overal ter wereld!!!!!!!!

 3. Irma van Straten zegt:

  STOP MET DEZE LEED VERSCHRIKKELIJK.

 4. Hier springen de tranen van in je ogen! Verschrikkelijk dit! Dit moet stoppen!

  Wat Jeroen ook zegt dit raakt ons misschien nog meer, omdat wij honden en katten als huisdieren hebben, maar geen dier, of het nou een kat, hond, varken, koe, geit, schaap of neem bijvoorbeeld de olifanten die voor hun ivoor worden geslacht op een gruwelijke wijze, dient zo mee te worden omgegaan!!!!!!!

 5. Afschuwelijk!
  Onbegrijpelijk!
  Hoe weinig mededogen hebben de mensen die dit doen en kopen en opeten?

  Maar wij zijn hierdoor extra geschokt omdat het hier gebruikelijk is om katten als huisdier te houden. In de grootschalige intensieve vee-industrie in de westerse wereld gebeuren ook structureel en permanent op zéér grote schaal de meest verschrikkelijke dingen!
  Dus iedereen die vlees eet is daar verantwoordelijk voor.