Humane Society International (HSI) en Dog Meat-Free Indonesia (DMFI) hebben beelden gepubliceerd van de markt in Tomohon, Indonesië, waar jonge katten geroosterd worden op de barbecue. De kittens zijn daaraan voorafgaand doodgeknuppeld, waarna ze voor de ogen van het publiek met een brander van hun vacht ontdaan worden. De burgemeester van Tomohon heeft dit in februari echter verboden.

kittens
Het witte kitten op de grond is nog niet dood | Foto: screenshot video Dog Meat Free Indonesia via Daily Mail

Tomohon is een stad in de provincie Noord-Sulawesi. Ambtenaren van de burgemeester van Tomohon hebben in februari toegezegd dat de verkoop en slachting van honden en katten op de markt zou stoppen. Vorige maand zei Indonesië dat het een verordening aan het voorbereiden is om de handel in vlees afkomstig van huisdieren en exotische dieren te verbieden.

Nog levend

Dat het tot nu toe alleen om woorden gaat blijkt uit de schokkende beelden van de markt in Tomohon, waar nog gewoon gebarbecuede honden en katten te koop zijn, en men het bevel van de burgemeester om te stoppen met het verkopen van katten- en hondenvlees negeert.

De wreedheid van deze handel blijkt ook uit meldingen dat veel katten en honden niet dood zijn na het knuppelen en afbranden. Zij gaan nog levend op de barbecue. Onderstaande ZEER SCHOKKENDE beelden zijn gepubliceerd via Daily Mail:
:

.

‘Geen voedsel’

Meer dan 90 beroemdheden, waaronder Cameron Diaz, Simon Cowell en Ellen DeGeneres, ondertekenden een brief waarin president Joko Widodo wordt opgeroepen om op te treden tegen deze wrede praktijken. In augustus meldde Syamsu Ma’arif, directeur veterinaire volksgezondheid bij het ministerie van Landbouw, dat hondenvlees ‘geen voedsel is, volgens onze voedselwetgeving’. Hij voegde eraan toe dat het ministerie nog bezig is met onderzoek rond het verbod op eten van honden en katten en bepaalde exotische dieren, en dat vooralsnog er geen tijdlijn bekend is wanneer het definitieve verbod van kracht gaat.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel