PETA US lanceert internationale campagne nadat de sojasausfabrikant weigert te stoppen met het betalen voor het kwellen van konijnen en muizen in dodelijke experimenten

#KikkomanKills: Dat is de boodschap van PETA US’s internationale boycot campagne tegen de sojasaus fabrikant. PETA US verzoekt Kikkoman om te stoppen met het gebruiken van muizen, konijnen en ratten in wrede en zinloze experimenten enkel en alleen om twijfelachtige gezondheidsbeweringen over haar producten te kunnen maken.

Kikkoman
Foto: PETA US

Bezorgde consumenten hebben inmiddels al meer 100.000 e-mails verstuurd, 700 Facebook comments met duizenden ‘likes’ achtergelaten, hebben honderden tweets verstuurd en hebben honderden telefoontjes gepleegd om Kikkoman te verzoeken te stoppen met dierproeven.

De internationale veganist-vriendelijke keten, Loving Hut – die wereldwijd meer dan 130 locaties bezit – verzoekt haar restaurants om Kikkoman niet lager te gebruiken, nadat zij een bericht had van PETA US en verscheidene hebben dit inmiddels gedaan. Daarnaast heeft Kikkoman concurrent San-J aan PETA US bevestigd dat zij geen dierproeven voor hun producten uitvoeren.

PETA US heeft ook een parodie op bedrijfslogo ontworpen en aanstaande woensdag zullen naakte activisten in plassen “bloederige” sojasaus liggen in een uitdagende demonstratie buiten het hoofdkantoor van Kikkoman in San Francisco.

“Konijnen, muizen en ratten worden gedwangvoederd en ontleed door Kikkoman zodat zij kunnen proberen om twijfelachtige gezondheidsbeweringen te maken en daarmee hun producten aan de man te brengen”, zegt PETA woordvoerder Tim Zijlstra. “Deze ouderwetse experimenten zijn wreed, worden niet door de wet vereist en zijn niet relevant voor mensen, in tegenstelling tot de moderne proefmethoden die gebruik maken van menselijk weefsel en vrijwilligers. PETA US verzoekt Kikkoman om voorgoed te stoppen met deze wrede en zinloze experimenten.”

Veel andere voedingsbedrijven – waaronder The Coca Cola Company, Welch’s en Ocean Spray – hebben beleidsregels ingevoerd tegen het subsidiëren, uitvoeren of aanvragen van dierproeven.

Via PETA.nl kan een actiebericht worden verstuurd naar Kikkoman.

Tell Kikkoman To Stop Killing Animals

Persbericht PETA.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.