Eén van de Oekraïense opvangcentra die House of Animals steunt bevindt zich de stad Dnipro. Opvang Myav-Gav (of Meow and Bark Shelter) vangt zo’n 120 honden en katten op en zorgt ook nog voor 67 zwerfdieren. Omdat door het uitbreken van de oorlog heel veel mensen hun dieren hebben achtergelaten, heeft Myav-Gav een kattenhuis nodig, voor 62 katten!

Dnipro
Kattenhuisje voor geredde katten in Dnipro, Oekraïne! | Foto: opvang Myav-Gav 

De katten hebben dit kattenhuisje dringend nodig, want de enige plek waar ze anders opgevangen kunnen worden is het huis van de eigenaar van de opvang, Tanya. Haar kinderen leven ook in het huis. En ze laat katten die zorg nodig hebben in klinieken behandelen, en het huis is niet geschikt om een zieke kat te verzorgen. De katten hebben hun eigen ruimte nodig. Met de kattenhuisjes kan de opvang structurele hulp bieden aan de katten die hulp nodig hebben!

Kattenhuisje

House of Animals heeft besloten Myav-Gav te helpen met de bouw van het kattenhuisje. Het is de bedoeling dat het huisje ramen krijgt en vloerverwarming, zoals de katten de comfort krijgen die ze verdienen. In de koude winters die Oekraïne kent is dit geen overbodige luxe. Ook zal House of Animals helpen met de aankleding van het kattenhuis zoals ze daar bedjes, rekken, kasten, en alles wat nodig is krijgen.

Dnipro
Katten in de opvang | Foto: opvang Myav-Gav 

De situatie in de Dnipro is moeilijk en de stad wordt al maandenlang geteisterd door Russische luchtaanvallen. Sinds het begin van de oorlog steunt House of Animals deze opvang. Het is dankzij opvang Pegasus dat we in contact kwamen met Myav-Gav. Zij trokken aan de bel bij ons omdat ze noodhulp zeer hard nodig hebben. We hebben Myav-Gav al eerder geholpen met benzine, een generator, voer voor de dieren en medicijnen!

Noodhulp voor dieren!

Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen. Met jullie hulp zorgen we ervoor dat de katten in Dnipro, een kattenhuisje, voedsel en medische hulp blijven krijgen:

Militairen redden honden in Oekraïne

©AnimalsToday.nl / House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer