Een kat in Groot-Brittannië heeft meer dan 120 kilometer achter de grille van een auto meegereisd. De kat werd ontdekt toen de familie arriveerde vanuit Stevenage in Clacton-on-Sea, Essex, een rit van bijna twee uur.

grille
Foto: Pixabay

De kat heeft mogelijk twee dagen lang in de grille van de Ford Focus vastgezeten, voordat hij werd ontdekt. Steven Kane, eigenaar van de auto:

“We kwamen aan bij de kust en ik was met mijn broer’s dochter aan het spelen op het gras, toen ik opkeek en hem zag zitten. Hij heeft geluk dat ik hem zag. Ik heb geen idee waar we deze lifter hebben opgepikt, het kan overal zijn geweest”.

Lucy Brennan, een inspecteur van de RSPCA inspector, bezocht de lokatie en nam contact op met de AA (Britse variant van de ANWB), om het dier te bevrijden. Brennan:

“De kat zat vast in de grille van de auto en de bestuurder wist niet hoe lang hij daar al zat of waar hij vandaan kwam”.

De kat maakt het gelukkig goed en heeft geen verwondingen opgelopen. Ze hebben de hem Ford genoemd, naar het merk van de auto.

Bron: The Guardian ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor