Tijdens een honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de Oakland A’s zaten sportliefhebbers met open mond naar de televisie te kijken. Niet omdat er een home run werd geslagen, maar omdat een kat dwars over het veld rende.

honkbalstadion
Foto: Facebook video still

Het dier schrok van het gejuich van het aanwezige publiek en rende zo de dug-out in, waar de spelers wachtten om weer verder te kunnen spelen. De manager van de AS, Tony La Russa, had medelijden met de bange kat en hij en zijn vrouw Eliane besloten het dier naar een asiel te brengen, zodat vanuit daar kon worden geadopteerd. Echter kwamen ze erachter dat er geen no-kill asielen waren in de East Bay in Californië.

In plaats van de kat naar een asiel te brengen, waar hij kans had om geëuthanaseerd te worden als hij niet binnen een aantal dagen zou worden opgehaald, adopteerden Tony en Elaine La Russa de kat zelf en begonnen hun eigen no-kill dierenopvang: de Tony La Russa Animal Rescue Foundation (ARF). Deze organisatie die honden en katten redt van de ondergang in een openbaar asiel.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Sinds de oprichting in 1001 heeft ARF meer dan 38.000 dieren gered van de dood. Dieren die zouden zijn geëuthanaseerd, als ze niet bij ARF terecht hadden gekund. Veel van de dieren zijn geadopteerd door de vele programma’s  die ARF heeft opgezet, dat veteranen, senioren en misbruikte kinderen die baat hebben bij interactie met dieren matcht met honden en katten.

Volgens La Russa hebben al deze dieren hun leven te danken aan die ene kat die 28 jaar geleden over een honkbalveld rende.

Good News Network ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor