Een karper is door jongeren ernstig mishandeld in recreatiegebied de Blaarmeersen bij Gent, in België. In de recreatieplas zwemmen veel karpers en de jongeren vonden het nodig een van de vissen uit het water te halen en ermee te sollen. De politie heeft naar aanleiding van beelden op TikTok proces-verbaal opgemaakt en onderzoekt het voorval.

Karper mishandeld door jongeren in recreatiegebied bij Gent
Karper mishandeld door jongeren in recreatiegebied bij Gent | Foto: screenshot video TikTok

De Blaarmeersen is een recreatiegebied van 100 hectare bij de Belgische stad Gent. Het ligt langs de Ringvaart, de Leie en de Watersportbaan. Het is een gebied met bossages, ligweiden en wandelpaden rond een centraal meer met een strand. In het meer zwemmen veel karpers en de recreërende jongeren vonden het nodig om een van de vissen uit het water op te tillen en boven hun hoofd bij de kieuwen vast te houden. Ze gooien het dier in de lucht en gedragen zich opgefokt. Later wordt de forse karper ook nog van de glijbaan naar beneden geduwd. De staat van het dier is op dat moment niet goed in te schatten.

Karper mishandeld door jongeren in recreatiegebied bij Gent
De karper werd ook van de glijbaan naar beneden geduwd | Foto: screenshot video TikTok

Op de inmiddels van TikTok verwijderde chaotische beelden zijn alleen lachende en joelende jongeren te zien. Er is geen toezicht, noch iemand die de vis wil redden. Of het dier de mishandeling heeft overleefd wordt niet gemeld.

Proces-verbaal

Aan de hand van de beelden heeft de Gentse politie een proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling. Het filmpje circuleerde sinds zaterdag op de sociale media, maar mogelijk vond het voorval vrijdag al plaats. Politiewoordvoerder Matto Langeraert:

“De beelden zullen worden doorgegeven aan andere politiezones, met de vraag of ze personen kunnen identificeren.”

Mocht iemand over deze dierenmishandeling in contact willen treden met de politie: op de website van de Lokale Politie van Gent staan de contactgegevens.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl