Brigitte Bardot vraagt in een brief aan de kat van modeontwerper Karl Lagerfeld, Choupette, haar baasje te laten stoppen met het gebruik van bont in zijn collecties.

Karl Lagerfeld en Choupette
Karl Lagerfeld en Choupette | Foto via Facebook

“Mijn lieve Choupette, ik reken erop dat je in het oor van papa Karl spint. Vertel hem dan over de ellende van je broertjes-bontdragers. Allemaal het gevolg van de promotie die je baasje maakt voor bont”, aldus Bardot in haar brief. “Dieren die, net als jij, enkel vragen te mogen leven, zijn onschuldig en worden tot de dood veroordeeld om als tooi te dienen voor onmensen”.

Brigitte Bardot strijdt al velen jaren tegen het gebruik van bont. Zo reisde ze al in 1977 naar Canada om aandacht te vragen voor het doodknuppelen van zeehonden voor hun vacht.

In september van het afgelopen jaar ontving Bardot nota bene een cheque van Lagerfeld, voor haar fonds voor dierenrechten, ter ere van haar tachtigste verjaardag. Daarop schreef ze ook een brief naar kat Choupette om haar beklag te doen over het bontgebruik door de ontwerper.

Karl Lagerfeld die tevens artistiek directeur is bij modehuis Chanel verdedigde in april nog het gebruik van bont in zijn collecties.

“Mensen eten vlees en dragen leer. Leer is niets meer dan geschoren bont”, aldus Lagerfeld. “Er is nu eenmaal een bontindustrie. Wie gaat die mensen tewerkstellen als de bontindustrie stilvalt? Die vertegenwoordigt miljarden euro over de hele wereld”.

Bardot eindigt haar brief aan Choupette met:

“Als je je verdriet miauwt, zal papa Karl je wel begrijpen en zal hij het langverwachte voorbeeld geven. Hij kan je niets weigeren! Ik streel je mijn erkentelijkheid”.

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.