Het is alweer even geleden dat ik op Curaçao was voor de documentaire Lost in Paradise the dogs of Curaçao. Alles wat ik gezien en meegemaakt heb daar heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Niet alleen de dieren maar ook heel zeker de mensen die zich inzetten om de dieren daar een beter leven te geven.

bench
Foto: Animals Today

Weer thuis in Nederland wilde ik zo graag iets meer doen dan alleen de documentaire maken maar wat? Natuurlijk is een belangrijke oplossing van het probleem de sterilisatie en castratie van de dieren. Ik bedacht dat het inzamelen van medische materialen voor de dierenartsen daar een goed idee zou zijn. Het leek mij een goed idee om dat met House of Animals te doen. Het team vond dat gelukkig ook maar zij wilde het groter maken. Is het niet veel mooier als een team van dierenartsen uit Nederland samen met dierenartsen daar en met de hulporganisaties daar een groot sterilisatieproject zouden gaan doen.

Hoe geweldig mooi is dat?! Rita, Annemiek, Patty en Kris gingen aan de slag, en wat denk je, het gaat echt gebeuren. In juni gaan 10 dierenartsen, waaronder Piet Hellemans naar Curaçao om in 5 dagen zo’n 450 honden te steriliseren en castreren. En natuurlijk in samenwerking met de geweldige mensen van de dierenbeschermingsorganisaties Stichting DOG, Dierenbescherming Curaçao, Feed Friends, Rescue Paws Curaçao en Wings for Animals.

bench
Foto: Animals Today

Hulp gevraagd
Later ga ik heel graag veel meer vertellen over dit project en de mooie samenwerking maar voor nu heb ik een vraag. We zijn namelijk hard op zoek naar benches. Heb jij, of ken jij iemand die een bench heeft staan en deze kan missen, dan horen we dat heel graag! Mail naar: info@houseofanimals.nl.

bench
Foto: Animals Today

Mocht je geen bench hebben maar wel een bijdrage willen leveren dan zijn we daar natuurlijk ook heel blij mee. Je kunt een donatie over maken op NL 29 TRIO 0338457348 o.v.v. ‘sterilisatie/castratieproject Curaçao – bijdrage benches’.

Alvast heel veel dank!

©AnimalsToday.nl Karen Soeters