Kijk hier de documentaire: ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’

‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’

Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao

.
Curaçao is voor velen het ultieme vakantieparadijs, met zon, zee, strand, lekker eten en gezelligheid. Maar niet ver van de boulevards en cocktailbars schuilt een sombere werkelijkheid voor talrijke honden. Ze zitten hun hele leven vast aan een ketting of touw van slechts een paar meter, midden in de zon en hitte. Ze krijgen niet of nauwelijks te eten, ze worden mishandeld of gedumpt in de mundi of op straat. Over dat leven gaat de documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’.

In ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ besluit Karen Soeters om zelf op Curaçao uit te zoeken waar nou precies het probleem ligt op dit prachtige, tropische eiland en waar de oplossing gezocht moet worden. Ze spreekt met de verschillende dierenbeschermingsorganisaties op Curaçao en gaat mee met onder andere klachteninspecteur Gerald (Gerry) Riley, van Dierenbescherming Curaçao. Hij heeft een melding binnengekregen van twee verwaarloosde honden in een tuin. Eenmaal aangekomen op het adres doen Gerry en Karen een schokkende ontdekking…

‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ werd gemaakt door Monique van Dijk en Karen Soeters en is een productie van AnimalsToday en Cherry Blossom Productions. De film ging op 18 januari 2018 in première in Perdu te Amsterdam.

Deze film is mogelijk gemaakt door Stichting Bouwstenen voor Dierenbescherming. Met dank aan Rescue Paws Curaçao, Stichting DOG, Dierenbescherming Curaçao, Feed Friends Foundation en Curaçao Animal Rights Foundation (CARF).
.

Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao:
.

.
©AnimalsToday.nl | House of Animals