Afgelopen jaar op dierendag 2017 werden voor het eerst de House of Animals Awards uitgereikt. Een beloning voor mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn. En inmiddels zijn de voorbereidingen voor de House of Animals Awards 2018 in volle gang.

House of Animals Awards 2018
Wie nomineer jij voor de House of Animals Awards 2018? | Foto: House of Animals

De media spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. House of Animals wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en vooral ook belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken, omdat wij weten dat dit een enorm effect heeft op het bewustzijn met betrekking tot dierenwelzijn van de kijkers.

En al lijkt het alsof ik gisteren naar die prachtige uitreiking ging, op het kantoor van House of Animals zijn ze alweer druk bezig met het organiseren van het House of Animals Awards gala 2018, dat zal plaatsvinden op 3 oktober. Dus zet deze datum alvast in je agenda. Maar helemaal belangrijk: we willen graag van jou horen wie je zou willen nomineren.

House of Animals Awards 2018
Wie verdient dit jaar een House of Animals Award? | Foto: House of Animals

Weeshuis
Zo heb ik de afgelopen tijd een werkelijk prachtige uitzending gezien van Floortje naar het einde van de wereld. In deze aflevering in Zuid-Afrika bezoekt zij de geheime locatie van The Rhino Orphanage, een weeshuis voor jonge neushoorns wiens ouders slachtoffer van stropers zijn geworden. Hier ontmoet ze de pas 23-jarige Zuid-Afrikaanse dierenbeschermer Jamie, die haar leven volledig in het teken stelt van het redden van deze en andere prachtige dieren. Hartverwarmend hoe deze jonge vrouw zich inzet voor de dieren en hartverscheurend om te zien wat er met deze dieren gebeurt. Wat mij betreft absoluut een nominatie waard.

Impact
En wat te denken van de uitzending van Ram Bam over hondentrainingen waarin de dieren op een afschuwelijk worden mishandeld. De beelden schokten niet alleen de kijkers, maar ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren die er Kamervragen over stelde. Dat is nog eens een impact!

Curaçao
En natuurlijk weer heel blij met de mensen bij Hart van Nederland, die een prachtig item maakten over onze reportage op Curaçao! Ook deze uitzending ga ik nomineren.

House of Animals Awards 2018
De House of Animals Award | Foto: House of Animals

De awards worden verdeeld over een achttal categorieën:

– TV: non-fictie (nieuws/talkshows/actualiteiten);
– Film/TV: fictie (films en series);
– Film/TV: documentaire;
– Film/TV: kinderen/jeugd;
– Radio;
– Print: gedrukte media (dag-, week- en maandbladen, magazines);
– Web en sociale media;
– Divers: van posters tot snoeppapier, van knuffels tot kunstwerken (een niet-media, maar wel communicatie-in-de-brede-zin-categorie, die juist gerelateerd aan dieren heel divers kan zijn).

Nomineren House of Animals Awards 2018
Ik ben echt heel erg benieuwd welke mediaproductie jij een nominatie waard vindt. Dus mocht je een mooie productie hebben gezien die je in een van bovenstaande categorieën zou willen nomineren stuur dan de naam van de productie, een korte beschrijving en eventueel een url en/of uitzenddatum naar: awards@houseofanimals.nl.

©AnimalsToday.nl Karen Soeters