Een PETA US video-onthulling met onderzoek beelden van de niet-gouvermentale organisatie Repórter Brasil van verschillende veeboerderijen in Brazilië die aan JBS S.A., ’s werelds grootste slachtbedrijf en leerproducent, laat zien dat goedaardige kalfjes worden gebrandmerkt in het gezicht en dat hun moeders en stieren elektrische schokken krijgen toegediend, worden geslagen en later gedood en gevild worden voor de lederen interieurs die door grote automerken worden aangeboden.

kalfjes
Kalfjes mishandeld voor leren autobekleding | Foto: PETA

Deze onthulling maakt duidelijk dat het leven van een koe in Brazilië kort en pijnlijk is. Maar de wreedheid die is vastgelegd op deze boerderijen is niet uniek, gezien brandmerken, oormerken en elektrische schokken standaardpraktijk zijn in de vee-industrie.

In een tijd waarin veganistisch lederen interieurs eco-vriendelijker, innovatiever, duurzamer en betaalbaarder zijn dan dierenhuiden, moedig ik u aan u aan te sluiten bij het verzoek aan Toyota, General Motors en Volkswagen om al hun lederen interieurs te vervangen door synthetisch leer, dat beter is voor dieren en het milieu, en consumenten trots kan laten zijn op de positieve impact die ze hebben bij iedere aankoop.

Er zijn gemiddeld drie koeienhuiden nodig om een gemiddelde auto van bekleding te voorzien. Hier is een kijkje naar wat u zou kunnen steunen als u onder andere een Toyota, General Motors of Volkswagen auto koopt die lederen stoelen, autosturen en versnellingspoken hebben.

Kom nu in actie!

Persbericht PETA