Het 5-jarig jongetje Riley Gedge-Duffy heeft waarschijnlijk zijn leven te danken aan zijn hond Teddy. De Cockapoo sloeg meteen alarm toen de droger aan zijn programma begon met Riley erin. Het jongetje, die het syndroom van Down heeft, was verstoppertje aan het spelen en verborg zich in de droger. Daarop sprong de machine automatisch aan.

5-jarig jongetje
Teddy de redder | Foto: Aaron Duffy

Rileys vader, Aaron Duffy, vertelt:

“Mijn vrouw was boven aan het stofzuigen toen onze hond hard blaffend naar boven kwam rennen. Ze wist meteen dat er iets niet klopte. Toen ze beneden kwam, zag ze onze oudste zoon tv kijken en vroeg aan hem waar Riley was. De hond bleef maar blaffen en als een gek heen en weer rennen naar de wasdroger, maar omdat het zo donker aan de binnenkant was zag ze niet meteen dat Riley erin zat.”

De oudste zoon kwam ook kijken en zag de iPad ronddraaien in de droger. Aaron vertelt verder:

“We denken dat hij er een paar minuten ingezeten heeft. Gelukkig heeft hij behalve brandwonden en blauwe plekken niets ernstigs opgelopen.”

Het incident gebeurde afgelopen zondag in het huis van de familie in Bangor, Noord-Ierland. Ze trokken Riley meteen uit de droger en goten koud water over hem heen:

“Ik kwam zelf op dat moment thuis en heb meteen zijn kleding uitgedaan, hem onder een koude douche gezet en 999 gebeld. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als Teddy er niet was geweest.”

Dit was niet de eerste keer dat Teddy de familie alarmeerde. Een paar maanden geleden waarschuwde hij hen toen er een iPhone-lader in brand stond. En bovendien zegt Aaron:

“Ze is echt een fantastische hond, geweldig.”

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen