In april 2013 werd Justin, een kitten van 4 weken oud, door een dierenbeul in brand gestoken in een steeg in Philadelphia (VS). Even leek het of hij het niet zou overleven, maar tegen alle verwachtingen in herstelde hij volledig. Sindsdien zet hij zich als ‘grote broer’ en verzorger in voor andere zieke en gewonde katten, die door vrijwilligersorganisatie The Kitty Krusade worden gered.

Justin
De oorloze zwart-witte Justin, liefkozend Jman genoemd, zorgt voor pleegzusjes Friday en Saturday | Foto: Justin Fire Survivor/Facebook

Justin was nog maar 4 weken oud toen hij aan zijn kleine lijfje ondervond hoe wreed mensen kunnen zijn. Hij werd door een dierenbeul overgoten met brandstof en in brand gestoken. Na zijn afschuwelijke daad sloeg de laffe dader op de vlucht en liet Justin voor dood achter in een steegje.
.

https://www.facebook.com/justinfiresurvivor/photos/a.221186474698197/221186494698195

.
Daar lag Justin ongeveer een dag, terwijl mensen zijn verkoolde lijfje passeerden. Gelukkig werd hij opgemerkt door voorbijgangster, die direct de politie waarschuwde. Justin werd naar een dierenarts gebracht en onderzocht. Hij leefde nog, maar zijn oren waren voor het grootste deel weggebrand en hij had ernstige brandwonden op twee derde van zijn lijfje. Er was weinig hoop dat hij het zou overleven.
.

https://www.facebook.com/justinfiresurvivor/photos/a.253290641487780/424877660995743

.
Dierenhulporganisatie Animal Alliance New Jersey ontfermde zich over hem. Zij zetten met succes een donatiepagina op om de forse dierenartsrekening te bekostigen.
.

https://www.instagram.com/p/BI6Ne86gdpo

.
Tegen alle verwachtingen in, herstelde Justin volledig van zijn verwondingen. Sterker nog: hij blaakte van zelfvertrouwen en levenslust en kon al gauw geadopteerd worden. Dierenvriend Kelley Peters uit Montclair stelde haar hart en huis voor Justin open.

Het bleek de perfecte match. Justin’s verhaal en energie inspireerden Kelley enorm. Ze startte The Kitty Krusade om zoveel mogelijk zieke, gewonde en opgegeven katten te redden. Justin is bij deze missie van grote waarde. Als grote pleegbroer helpt hij bij het verzorgen van de kittens en katten en overlaadt ze met aandacht, zodat ze zich beter voelen.

Ook voor mensen is Justin een grote inspiratiebron, omdat hij laat zien dat ook blinde, verlamde, oorloze, of driepotige katten geweldige huisdieren zijn die een kans verdienen. Samen met ‘zijn’ organisatie The Kitty Krusade heeft hij al tientallen gewonde en opgegeven kittens en katten gered, opgelapt en gehuisvest.
.

https://www.instagram.com/p/BNMmHh7g0ka

.
Het vriendelijke karakter van de zwart-witte kater is onvoorstelbaar na wat hij heeft doorgemaakt. Hij houdt van alle kittens en katten, zelfs als hij er zijn mandje mee moet delen!
.

https://www.facebook.com/justinfiresurvivor/photos/a.253290641487780/418553358294840

.
Sinds zijn redding in 2013 haalt hij als ambassadeur voor de Kitty Krusade geld op om zijn opvangbroertjes en -zusjes alle medische zorg te geven die ze nodig hebben.

Zoals voor Donnie, een katertje van zo’n 5 weken dat gevonden was met een ernstig verbrijzeld achterpootje. Het pootje bleek niet meer te redden. Na de hulp van de Kitty Krusade sjeest hij nu weer helemaal blij rond als driepoot.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
En natuurlijk helpt Justin kleine Donnie ook met de nodige beweging!

Donnie volgt Justin op de voet:
.

https://www.facebook.com/justinfiresurvivor/posts/1753650981451731

Een greep uit alle katten die door The Kitty Crusade zijn geholpen:
.

https://www.instagram.com/p/BdXpZhLhsLU

.
Justin vierde dit jaar zijn zevende verjaardag en zijn missie is nog lang niet volbracht. Hij hoopt nog jaren door te gaan met het redden van lotgenootjes met zijn Kitty Krusade.
.

https://www.instagram.com/p/BNMmHh7g0ka

.
Op zijn Facebook-pagina heeft hij maar liefst 170.000 fans die zijn heldendaden volgen en hem zien spelen met de pleegkittens.
.

https://www.facebook.com/justinfiresurvivor/photos/a.253290641487780/316147185202125

.
Justin geniet zichtbaar van zijn leven. Kelley is ervan overtuigd dat hij, en alle andere katten met speciale behoeften die ze geholpen hebben met de Kitty Krusade, een levend bewijs zijn voor hoe sterk en veerkrachtig katten kunnen zijn.  Kelley:

“Wij zeggen altijd: wat je anders maakt, maakt je sterker. Mensen denken vaak dat een gewonde kat geëuthanaseerd moet worden, maar met veel tijd en aandacht maken veel van deze dieren wonderbaarlijke genezingen door en kunnen ze een gelukkig leven hebben. Ze moeten gewoon een kans krijgen, iemand die in ze gelooft.”
.

https://www.instagram.com/p/iGhtQmGcIi/

.
Justin, of Jman voor intimi,  laat zien dat een handicap je niet raar maakt, maar juist sterker. “Earless and Fearless” is dan ook zijn motto, wat wij vertalen als ‘oorloos en angstloos’.
.

Bronnen

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel