De Hunt Saboteurs van Animal Rights voerden met succes actie tegen de plezierjacht in de Hoeksche Waard. Op zaterdagochtend 29 december werd geen schot gelost door de groep jagers die in het vizier kwamen van de Hunt Saboteurs. Hunt Saboteur Jeffrey Wijling: “De jagers hebben de hele ochtend geen slachtoffers gemaakt. Doel bereikt!”

hunt saboteurs
Hunt saboteurs stoppen plezierjacht | ©Yves Adams, Vilda natuurfotografen
Wat wij doen werkt!
De Hunt Saboteurs voeren sinds de opening van het jachtseizoen, op 15 oktober, actie in het veld om zoveel mogelijk dieren te redden. Wijling: “We blijven op de openbare weg en filmen de jacht. Met toeters waarschuwen we de wilde dieren voor de aanwezigheid van jagers. Wat wij doen werkt.”
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

300.000 dieren
Het jachtseizoen is nu gesloten voor hazen en fazant (hen). De jagers mogen nog tot eind januari jagen op wilde eenden, konijnen, houtduiven en fazant (haan). In 2017 werden maar liefst 300.000 dieren gedood tijdens de plezierjacht.Campagneleider Jessica Smit:

“Laten we vooral niet vergeten dat jagen een hobby is. Vrijetijdsbesteding. De jagersvereniging zelf noemt jagen een vorm van actieve recreatie met de mogelijkheid om een aantrekkelijke buit te bemachtigen.”

Persbericht Animal Rights