Hulphond Lola verdween ruim drie jaar geleden spoorloos. Zoekacties mochten niet baten en haar eigenaren hadden de hoop opgegeven haar nog levend terug te vinden. Tot begin december, toen ze een telefoontje kregen dat Lola was gevonden. Haar chip was hun redding.

hulphond Lola
Dankzij de chip werd de zwarte labrador herenigd met de eigenaar | Foto (illustratief, niet Lola): publiek domein

Eind oktober 2017 verdween Lola uit de omheinde tuin van een familievriend in Elk Grove Village (VS), waar haar mensen op dat moment op bezoek waren. Voor Debra Majeur -afhankelijk van medische hulphond Lola om haar te waarschuwen voor aanvallen- een grote schok; ze deelde letterlijk lief en leed met haar trouwe zwarte labrador.

Een grootscheepse zoekactie werd op touw gezet. Majeur en haar man reisden een maand lang op en neer tussen hun woonplaats Michigan en de plaats van de verdwijning, hingen posters op en zochten met de hulp van vrijwilligers en een professional naar Lola. Allemaal zonder resultaat.

Chip helpt hereniging

Een methode die uiteindelijk wel effectief was, bleek het chippen van hun trouwe viervoeter. Met behulp daarvan kon Lola uiteindelijk worden geïdentificeerd. Toen een koppel in Glendale Heights, bijna 20 kilometer verwijderd van de plek waar ze zoek raakte, met regelmaat een hond een nabijgelegen natuurreservaat in zagen gaan, probeerden ze langzaam haar vertrouwen te winnen door voer achter te laten. Begin december wisten ze het dier eindelijk genoeg voor zich te winnen om haar mee te kunnen nemen naar de lokale dierenopvang. Daar bleek de zwervende hond gechipt en in het bezit van een eigenaar.
.

They thought they’d never see their dog Lola again, but they were reunited Saturday after a couple in Glendale Heights spotted the dog in their neighborhood.

Geplaatst door ABC 7 Chicago op Zondag 6 december 2020

.
Majeur kon het eerst niet geloven toen er contact met haar werd opgenomen dat Lola was gevonden. En ook Lola zelf had even wat overtuiging nodig, toen haar eigenaren onherkenbaar door een mondkapje ten tonele verschenen. Maar een snuffel aan haar oude dekentje en het verwijderen van het mondkapje later, was de vreugdevolle hereniging een feit. Lola mag nu van haar pensioen als hulphond gaan genieten bij het echtpaar Majeur, nieuwe hulphond Maddox en hun vier katten.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Merel Roks