In Duitsland heeft PETA beeldmateriaal gemaakt van varkens bij bedrijven die onderdeel uitmaken van het zogenaamde ‘Initiative Tierwohl’, dat zou moeten staan voor meer dierenwelzijn.

Initiative Tierwohl
PETA filmde bij bedrijven die onderdeel uitmaken van het ‘Initiative Tierwohl’ | Screenshot video PETA

De beelden die PETA er maakten zijn ronduit schokkend. Zeven bedrijven worden aangeklaagd wegens wetsovertredingen.

Op de beelden zijn kreupele varkens te zien die worden aangevreten door andere varkens in het zelfde hok. Dode varkens liggen tussen hun levende soortgenoten in overvolle stallen. Benauwde varkens, gestreste zeugen in kooien en zieke biggen.

Initiative Tierwohl
“Initiative Tierwohl” is een samenwerkingsverband van boeren en supermarkten . Het idee is dat van elke kilo verkocht vlees er 4 cent naar het initiatief gaat. Dit geld wordt gebruikt om boeren te ondersteunen om aan de eisen van ‘Tierwohl’ te voldoen. Deze eisen zijn te vergelijken met het Beter Leven Keurmerk met 1 ster. Er worden jaarlijks inspecties uitgevoerd bij de bedrijven om te controleren of ze aan de eisen voldoen. Deze inspecties worden echter van te voren aangekondigd.

Dat deze inspecties volstrekt onvoldoende zijn, wordt schrijnend duidelijk als je onderstaande beelden bekijkt.

Bron Varkens in Nood © Animals Today Karen Soeters


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.