Hongerige kangoeroes in het door natuurbranden geteisterde New South Wales (NSW) worden vanuit helikopters bijgevoerd met duizenden kilo’s wortelen en zoete aardappels. De dieren zijn gevlucht voor het vuur, maar er is niets te eten waardoor de hongerdood dreigt.

Hongerige kangoeroes krijgen wortels en zoete aardappels
Hongerige kangoeroes krijgen wortels en zoete aardappels | Foto: screenshot video The Sun/YouTube

Veel dieren zijn niet snel genoeg om voor het vuur te vluchten en komen om, zoals inmiddels tienduizenden koala’s overkwam en in totaal al ruim een miljard dieren, aldus de universiteit van Sydney. Andere dieren raken ernstig verbrand en zijn zonder hulp alsnog ten dode opgeschreven. En er zijn dieren die wel kunnen vluchten, maar door de droogte en aanhoudende hitte in Australië geen water en voedsel meer kunnen vinden.

Hongerige kangoeroes krijgen wortels en zoete aardappels
De bedreigde kwaststaartrotskangoeroe (Petrogale penicillata) | Foto: Glen Fergus/Wikipedia

Hongerige kwaststaartrotskangoeroes in New South Wales worden inmiddels door National Parks & Wildlife Service van NSW bijgevoerd vanuit de lucht. Dit is een bedreigde kangoeroesoort, die in 2016 van IUCN de status ‘kwetsbaar’ kreeg. De reddingsactie heet ‘Operation Rock Wallaby’, vertaald ‘Operatie rotswallaby’.

Bekijk hieronder hoe de bijzondere operatie in zijn werk gaat:
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.

  • Lees ook:
    .

Ruim een miljard dieren slachtoffer van branden Australië

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel