Mark Woods en zijn hond Walnut waren 18 jaar dikke vrienden. Helaas was afgelopen zaterdag het trieste moment aangebroken om de whippet te laten inslapen, vanwege zijn verslechterde gezondheid. Om het stokoude dier een waardig afscheid te geven, besloot Mark om Walnut mee te nemen voor een laatste strandwandeling. Hij nodigde hondenliefhebbers uit dit bijzondere moment samen met hen te beleven.

wandeling
Walnut en Mark kregen veel steun tijdens hun laatste wandeling | Foto: screenshot video BBC

Naderend afscheid
Bijna iedereen die huisdieren heeft (gehad) weet hoe het voelt. Dat moeilijke moment waarop je de beslissing neemt om je huisdier te laten inslapen, voor zijn eigen bestwil, en enorm tegen het naderende afscheid opziet. De Britse Mark Woods heeft in de loop der jaren veel mooie en emotionele momenten met Walnut meegemaakt. Hij besloot zijn geliefde whippet een bijzondere laatste dag te geven en schreef op zijn facebookpagina:

“#walkwithwalnut Helaas moet ik Walnut in laten slapen op zaterdag 12 november, daarom zullen we een laatste wandeling maken op zijn geliefde strand Port Beach om 9.30 u. Ik zou het geweldig vinden als hondenliefhebbers en vrienden ons vergezellen om het leven van Walnut te vieren, op zijn favoriete strand. Hij heeft een geweldig leven gehad en de respectabele leeftijd van 18 jaar bereikt. Nu is hij er klaar voor om in te slapen. Ik hoop jullie zaterdag te zien.”

Aangrijpende solidariteit
Het bericht van Mark ging viraal. Honderden mensen, velen met hun hond, kwamen zaterdagochtend naar het strand in het graafschap Cornwall om mee te wandelen en de twee vrienden tot steun te zijn.

Het was een frisse dag, daarom droeg Mark de oude Walnut in een deken naar de waterlijn. Hier liet hij hem voorzichtig in laag water poedelen.

Zaterdagmiddag liet Mark weten dat Walnut net voor het middaguur was ingeslapen.

“Walnut is vanmorgen om 11.56 u gestorven, in het bijzijn van onze familie en de drie andere whippets, Monty, Nelson en Charlie. Hij sliep heel snel in, in mijn armen. Ik schrijf dit, omdat ik het verschuldigd ben aan iedereen die mij, mijn familie, en vooral Walnut, heeft gesteund. Veel dank aan de honderden mensen die vanmorgen aanwezig waren bij de wandeling en iedereen die met zijn eigen geliefde huisdier ergens ter wereld aan het wandelen was om 9.30 u. Ik bedank ook de geweldige mensen uit Newquay voor hun steun, die ik nooit zal vergeten, zolang ik leef. God zegene jullie.”

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde