Dierenbeschermers Vshine en Cawa van de wereldwijde dierenorganisatie Humane Society International (HSI) hebben honderden honden en katten gered tijdens recente overstromingen in Beijing en Hebei (China). Door het noodweer kwamen tientallen dierenasielen onder water te staan. Veel dieren zijn verdronken, maar sommige zijn ontsnapt en hebben het overleefd door te schuilen op daken en bomen. In nabijgelegen dorpen waren veel doorweekte en bange dieren gestrand.

China
#GNvdD: Honderden honden en katten gered uit overstromingen in China | Foto: publiek domein

HSI heeft direct noodfondsen ter beschikking gesteld om haar partners, Vshine en CAWA, in staat te stellen reddingsteams in te zetten op twee locaties die ernstig zijn getroffen. Eén reddingactie vond plaats in het Fangshan-district in Peking, terwijl de andere zich afspeelde in Zhuozhou, gelegen in de provincie Hebei, net ten zuiden van Peking.

Nazorg dieren

De dierenbeschermers lieten weten dat er zo’n 120 honden zijn verdronken. Tot nu toe zijn 269 honden en 11 katten gered. Een groot deel van de honden en katten die het heeft overleefd, wordt tijdelijk opgenomen in opgezette asielen. Er zijn zeven honden en twee katten niet in deze asielen geplaatst, omdat zij verdere zorg krijgen in een veterinaire instelling.

Volgens Huang, één van de dierenbeschermers die heeft meegewerkt, hebben ze verscholen honden gevonden op de daken van ondergelopen gebouwen. Ze waren doorweekt en angstig, maar tegelijkertijd opgelucht om ze te zien. De reddingswerkers hebben alleen al in het Dong Nan Lu Village, gelegen aan de rand van Zuid-Beijing, 148 honden kunnen redden van verdrinking.

Bron:

©AnimalsToday.nl Joëlle Schelvis