Voor de kust van Maleisië is een schip ontdekt met aan boord honderden wilde tropische dieren, die vanuit Indonesië naar Thailand gesmokkeld werden om daar als huisdier verkocht te worden. Niet minder dan 400 dieren waren aan boord en dat is uitzonderlijk veel, zo meldt de Maleisische douane.

Maleisië
Honderden gesmokkelde wilde dieren onderschept voor de kust van Maleisië | Foto: screenshot Times of Oman/YouTube

Onder de 400 dieren bevonden zich alleen al 250 suikereekhoorns, een nachtdier dat in staat is om lange zweefvluchten te maken tussen bomen. Verder vond de douane twee jonge orang-oetans, diverse beschermde vogels en enkele tientallen jonge zoutwaterkrokodillen.

Maleisië
Suikereekhoorn | Foto (illustratief): Anke Meyring/Wikimedia

Tip
Zoveel dieren aan boord van een vrachtschip komt niet vaak voor, aldus de douane, die regelmatig smokkelaars op heterdaad betrapt. Het schip werd gecontroleerd nadat de autoriteiten een tip hadden gekregen over de lading. Er zijn drie mannen in de boeien geslagen, die in Maleisië een celstraf van 10 jaar kunnen krijgen voor dierensmokkel.

In onderstaande video toont de douane enkele van de aangetroffen dieren. Wat er nu met ze gaat gebeuren is nog niet bekend, maar naar verwachting zullen ze weer in het wild vrijgelaten worden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel