Een hondenkeurmeester aanwezig bij een evenement van de Duitse Pinscher-Schnauzer-Klub 1895 e.V. (PSK) heeft zijn eigen honden achtergelaten in een snikhete auto. Een van de drie dieren overleefde dat niet. De keurmeester kan op zoek naar een andere bezigheid.

hondenkeurmeester
Foto (illustratief): Lupo Manaro/flickr

De Skyeterrier was al overleden toen de honden gevonden werden. Over de conditie van de andere honden is niet meer bekend dan dat er ook twee dierenartsen ter plaatse waren die voor de oververhitte dieren konden zorgen. De honden waren nog maar net in leven, want als ze 5 minuten later gevonden waren was het te laat geweest.

Einde oefening
De organiserende Pinscher-Schnauzer-Klub heeft zich direct uitgesproken tegen de handelswijze van de keurmeester, want iedereen weet tenslotte dat je nooit een hond, baby of ander dier in de auto achterlaat, want als de temperatuur daarin oploopt is het al snel einde oefening. Kijk hier hoe dat voelt.

hondenkeurmeester
Oververhitte Duitse herder uit een auto in Winterswijk | Foto: ©Politie

Er wordt nog onderzocht waarom de keurmeester zo gehandeld heeft, maar er is inmiddels een formele klacht neergelegd bij de Duitse kennelclub (VDH), en de PSK heeft alle samenwerking met de keurmeester opgezegd.

hondenkeurmeester
Zomerse temperaturen: laat je hond niet in de auto!

Bronnen: Pinscher-Schnauzer-Klub 1895 e.V., DogZine ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.