De beruchte horrorfokker in Eersel die vorige week in het nieuws kwam zegt dat er geen eten meer is voor zijn ruim 400 honden. Dat is een van de schokkende feiten die gisteren naar voren kwamen in de rechtszaak die de gemeente Eersel tegen de fokker heeft aangespannen.

WAARSCHUWING: Deze horrorfokker gebruikt dit artikel om er fondsen mee te werven namens ene Diana. Deze brutaliteit tekent zijn karakter en daarom roepen we met klem op geen cent te doneren. De NVWA moet alle dieren weghalen bij Kwispel Enzo, want de fokker geeft zelf toe niet meer voor de honden te kunnen zorgen.

Eersel
Broodfokker in Eersel kan zijn honden niet meer voeden | Foto: ©House of Animals

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals publiceerde vorige week schokkende beelden van honderden honden die in sterk vervuilde en te kleine betonnen hokken worden gehouden. Ook de gemeente voert al jaren procedures om de illegale fokker van het terrein te verwijderen. Zijn activiteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Geen voer

Karen Soeters van House of Animals begrijpt niet waarom de NVWA nog steeds niets doet:

“Geen voer is het onthouden van de nodige zorg en daarmee een misdrijf. Daarbij, als er geen geld meer is voor voedsel, dan is er ook geen geld voor veterinaire zorg. Bij zoveel honden en pups is dat cruciaal. Hierbij doen wij een oproep aan de NVWA om met spoed in te grijpen. Dat betekent conform het interventiebeleid de honden in bewaring nemen, ze direct veterinaire zorg, goede huisvesting, schoon water en passend voer geven en contact opnemen met justitie.”

 

Eersel
Agressieve broodfokker in Eersel | Foto: ©House of Animals

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie kan een voorlopige maatregel opleggen. Dat is mogelijk nadat de NVWA de honden in bewaring heeft genomen. Dit komt neer op een voorlopig houdverbod. De dierhouder kan dan niet opnieuw honden aankopen.

Bekijk hieronder de undercoverbeelden uit Eersel en daarna de confrontatie met de horrorfokker, die direct een houdverbod opgelegd zou moeten krijgen:
.

 

©AnimalsToday.nl | House of Animals