Op Curaçao is sinds afgelopen donderdag een totale lockdown van kracht in de strijd tegen het coronavirus. Dat raakt niet alleen heel veel mensen, maar zorgt ook voor grote problemen met de honden op het eiland. Veel honden werden verzorgd door mensen van hotels, restaurants en cafés, maar omdat iedereen binnen moet blijven en er ook geen toeristen meer zijn krijgen de meeste straathonden geen voedsel en water meer.

honden curacao
Honden verhongeren op Curaçao tijdens coronacrisis | Foto: House of Animals

Dierenbeschermingsorganisaties op het eiland verwachten een enorme toename van het aantal zwerfhonden, omdat veel mensen financiële problemen hebben waardoor ze minder goed voor zichzelf, hun familie, maar ook hun dieren kunnen zorgen. Dyveke Brugman van Stichting Feed Friends:

“We vrezen dat het aantal gedumpte dieren enorm zal toenemen de komende weken. We maken ons echt enorm zorgen en de situatie is heel stressvol. Ook de donaties nemen af door de coronacrisis en we hadden al moeite om alle kosten te dekken. Maar de honden in de steek laten doen we dus absoluut niet!”

Karen Soeters op Curaçao | Foto: House of Animals

Feed Friends voert op dit moment zo’n 120 honden op straat. Voor de 48 vrijwilligers is ontheffing van de lockdown aangevraagd om dit werk te mogen voortzetten. In eerste instantie stond in het ministeriële besluit dat het voeren van deze honden onder de vitale beroepen viel, maar dit is sinds 2 april geschrapt. Karen Soeters van House of Animals:

“Na het maken van de documentaire ‘Lost in Paradise, the Dogs of Curacao’ en het sterilisatieproject dat daaruit volgde voelen we bij House of Animals een sterkte verbondenheid met de dierenbeschermers op het eiland. Dat is dan ook de reden dat we een inzamelingsactie zijn gestart. We moeten elkaar in deze moeilijke tijden helpen.”

Kijk hier de documentaire: ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’

Met een donatie van 10 euro kan Feed Friends een zwerfhond een maand lang te eten geven. Het is in deze moeilijke en onzekere tijd niet makkelijk om te vragen, maar toch doen we het. Help jij mee door een (kleine) donatie te doen? Alle beetjes helpen.

Doneren kan hier!

Uitgehongerde jonge hond op Curaçao | Foto: House of Animals

©AnimalsToday.nl