Hondenbaasjes die in het ziekenhuis op Ibiza verblijven, mogen vanaf nu bezoek krijgen van hun trouwe viervoeter. In een speciale kamer kunnen baasje en hond samenzijn en even lekker met elkaar knuffelen.

ibiza
Op Ibiza mogen mensen die in het ziekenhuis verblijven, hun hond op bezoek ontvangen | Fotocredit: Guillaume DELEBARRE Flickr via Compfight cc

De nieuwe regel in het ziekenhuis op Ibiza is heel positief ontvangen door hondenbaasjes. Ziekenhuisverblijven zijn natuurlijk hartstikke stressvol, zeker als je dan ook nog eens je beste maatje voor langere tijd niet kunt zien. Ook voor je trouwe viervoeter is het plots gescheiden worden van het baasje erg stressvol. Sommige honden worden zelfs ziek van heimwee. Het samenzijn kan daarom niet alleen voor het baasje voor een verbetering van de gezondheid zorgen, maar ook voor de hond.

Speciale eisen
Niet elke hond kan zomaar op bezoek komen in het ziekenhuis. De dieren dienen ingeënt te zijn, de juiste papieren te hebben, te beschikken over een registratiechip en natuurlijk dienen ze een schoongeboend vachtje te hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de hond niet ziek is, zodat het dier geen gevaar kan vormen voor het baasje en andere ziekenhuispatiënten.

Speciale kamer
Om hygiënische redenen kunnen de bezoeken tussen hond en baasje niet plaatsvinden in de normale ziekenhuiskamers. De bezoeken worden georganiseerd in een speciale kamer. In deze kamer is ook speelgoed en water en eten te vinden.

Eerste initiatief
De bezoeken tussen hond en baasje worden voor het eerst getest in het ziekenhuis op Ibiza. Mocht het initiatief succesvol zijn, dan wordt het wellicht ook geïntroduceerd in andere ziekenhuizen op de Balearen eilanden en/of het vasteland van Spanje.

Bron: Spanje Vandaag ©Animals Today Nadine van Wissen