In Namibië is begin deze maand Shiloh Wildlife Sanctuary geopend, mede dankzij Angelina Jolie en haar kinderen. Wilde dieren, zoals neushoorns en olifanten, die herstellen van aanvallen van stropers of hun moeder kwijt zijn, worden bij het opvangcentrum verzorgd.

Angelina Jolie
De Shiloh Wildlife Sanctuary gaat gewonde en verweesde olifanten en neushoorns helpen | Foto: Yathin S Krishnappa/Wikipedia

De Shiloh Wildlife Sanctuary is een samenwerking van N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary en het ministerie van Milieu en Toerisme van Namibië. In het centrum worden gewonde neushoorns en olifanten, die slachtoffer zijn van stroperij of misbruik, opgevangen. De dieren worden verzorgd totdat ze gezond genoeg zijn om terug te keren naar het wild.

In 2006 is de N/a’an ku sê stichting opgericht door Dr. Rudie en Marlice van Vuuren. Het doel is het beschermen van het land zelf, de cultuur en de wilde dieren van Namibië. Shiloh Wildlife Sanctuary is vernoemd naar de 11-jarige dochter van Angelina en Brad Pitt, Shiloh Jolie-Pitt, die in 2006 in Namibië geboren werd. Angelina is al dik 20 jaar bevriend met Rudie en Marlice.

De Jolie-Pitt stichting gaf N/a’an ku sê in 2011 een bedrag van ruim 1,75 miljoen euro. Van dit bedrag heeft de stichting een hoop geweldige dingen kunnen doen in Namibië en een van de meest recente projecten is Shiloh Wildlife Sanctuary.

N/a’an ku sê is ontzettend blij met de gulle gift van Angelina Jolie:

“Geweldig dat wij zo’n gigantisch bedrag hebben mogen ontvangen. We hopen van harte dat Shiloh opgroeit met begrip voor het land van haar geboorte. Geweldig dat wij met deze gift onze projecten kunnen ontwikkelen en nog meer kunnen doen voor de mensen en dieren hier.”

Bronnen: Daily Mail, World Animal News ©Animals Today Sophie Janssen