Hond Rusty uit Adelaide Hills in de deelstaat Zuid-Australië heeft als kameraadje een koala met de naam Quasi. Het gebied waar ze wonen is nog niet getroffen door de vreselijke bosbranden die Australië teisteren, maar het is er wel erg warm. Zodra Quasi dorst krijgt gaat hij waterdrinken in de tuin bij  Rusty. En die vindt dat prima.

hond Rusty en koala Quasi drinken samen water
Rusty en Quasi zijn de beste maatjes | Foto: screenshot video 3w-News/YouTube

Bijzondere vriendschappen tussen dieren zijn altijd hartverwarmend en daar hoort deze kameraadschap tussen hond Rusty en koala Quasi zeker bij. Zodra de koala in de brandende hitte dorst krijgt gaat hij naar de achtertuin van de familie Stone. Daar staat een grote bak met water die vooral gebruikt wordt door de zwart-witte bordercolly van het stel.

‘Heel speciaal’

Gezamenlijk drinken de dieren water, snuffelen aan elkaar en accepteren elkaars aanwezigheid volkomen. Danielle Stone maakte de bijzondere opname:

“Rusty vindt het helemaal niet erg om de waterbak te delen. Het is heel speciaal als je zoiets ziet dat natuurlijk is en niet in scene is gezet.”

Wanneer de koala klaar is met drinken klimt hij in een boom om uit te rusten. De familie Stone plukt ook eucalyptusbladeren van een boom uit de buurt en leggen die op de veranda, om door Quasi opgegeten te worden.

Koala’s eten alleen eucalyptusbladeren | Foto: publiek domein

Rusty en Quasi populair

De beelden van de drinkende hond en koala zijn wereldwijd gedeeld, terwijl elders in Australië een ramp voltrekt die zijn weerga niet kent, waar ook heel veel koala’s het slachtoffer van zijn. Iemand reageerde dan ook op het vertederende filmpje met de woorden:

“Het is zoooo mooi om een ​​veilige koala te zien. Even wat verlichting van het hartzeer.”

Bekijk de ontroerende beelden van deze twee bijzondere Australische vriendjes hieronder:
..

https://www.youtube.com/watch?v=16q38chcycE

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.