Het Openbaar Ministerie is een campagne begonnen om te benadrukken dat het achterlaten van een dier in een hete auto strafbaar is. Ondanks waarschuwingen gebeurt nog regelmatig dat honden of katten uit snikhete auto’s gered moeten worden. Maar ook dieren in de vee-industrie hebben het erg moeilijk tijdens de hitte, zoals vandaag blijkt uit beelden van Animals Rights in België en Nederland.

strafbaar
Dit is strafbaar! | Foto: Karl en Ali/Geograph

Nieuwe schokkende beelden van door de hitte puffende varkens in stallen zijn donderdag gefilmd in een West-Vlaams varkensbedrijf. Animals Rights-campagnecoördinator Benoît Van den Broek:

“Varkens zijn zeer gevoelig voor deze temperaturen en lijden ernstig onder de huidige hittegolf. De beelden zijn een illustratie van het trieste lot van de zes miljoen varkens die opgesloten zitten in de stallen van de Vlaamse vleesfabrieken. We zouden het onze hond niet aandoen, en varkens zijn minstens zo intelligent en gevoelig.”

Vion slacht door
Vrijdagmiddag ging Animal Rights ook naar slachthuis Vion in Boxtel, maar ondanks dat de 35 graden-grens was bereikt werden er nog steeds varkens aangevoerd, terwijl die het niet meer hadden van de warmte. Schokkend is dat de controleur van de NVWA niet zou weten of die 35 graden-grens nou wet is of protocol, aldus Animal Rights:


Hond in hete auto kost minimaal 360 euro

Het Openbaar Ministerie schrok van het grote aantal meldingen over achtergelaten huisdieren in hete auto’s en besloot om nogmaals te waarschuwen dat het naast heel erg dom ook STRAFBAAR is. De boete begint bij 360 euro, maar de straf kan oplopen door allerlei onvoorziene omstandigheden, tot gevangenisstraf aan toe:

Zo voelt dat…
En tot slot waarschuwen ook wij nog een keer. Hoorfdredacteur Karen Soeters probeerde uit hoe het is om een uur in een hete auto te zitten, waarbij de temperatuur opliep tot maar liefst 50 graden:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel