Bizar maar waar, in Lissabon is een hond op mysterieuze wijze vast komen zitten in een rioolput. Hij werd gevonden door een groepje scholieren die hem hoorde blaffen. Ze zagen alleen zijn hoofd boven de grond uit steken en hebben er voor gezorgd dat de hond uit de benarde positie werd bevrijd.

Hond - rioolput
Foto via Dailymail.co.uk

Een van de vijf tieners, de 19-jarige Aura Preciado, vertelt:

“We zagen het hoofd van de hond uit de rioolput steken maar konden nergens anders een andere ingang voor het riool vinden. Het was onmogelijk om de hond er uit te halen, het gat was te klein. Toen hebben we de hulp van de lokale dierenbeschermingsorganisatie ingeschakeld en zij hebben op hun beurt de brandweer erbij gehaald.”

Het is onbekend hoe de hond beneden in het riool terecht is gekomen. De reddingsoperatie om de hond te helpen duurde ongeveer een uur en met behulp van vier brandweermannen werd het gat waar de hond in vast zat groter gemaakt. Dankzij een tag aan de halsband werd de bezorgde baas getraceerd, deze was blij om de hond weer terug te zien. Hij vertelde dat de hond tijdens het uitlaten plots was verdwenen en hij geen idee had waar deze heen was gegaan.

Kijk voor meer foto’s van deze reddingsactie op Dailymail.co.uk

©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk