Een zwaar mishandelde hond was levend onder een stapel rotsen begraven in Schotland. De hond werd gered nadat zijn gehuil werd opgemerkt door passerende wandelaars. Volgens de Schotse Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) is het één van de ergste gevallen van dierenmishandeling die zij heeft voorbij zien komen.

levend begraven
Hond gered na levend te zijn begraven in Schotland | Foto: SPCA

De border collie, die de naam Jake heeft gekregen, werd vorig jaar al gevonden. De SPCA bracht het nieuws nu pas naar buiten, nu Jake is hersteld van zijn verwondingen. Meer dood dan levend werd Jake onder de rotsen in de Highlands vandaan gehaald. Dierenartsen constateerden meerdere schedel- en kaakbreuken. Jake moest worden geopereerd omdat hij een beschadigd oog had, tijdens de operatie werd ook zijn gebit verwijderd.

Schrijnend

Yvonnes Sloss was samen met haar collega-inspecteur Mark Greener ter plaatse en noemt de mishandeling “schrijnend”. Ze zei:

“Dit was echt een van de ergste gevallen die ik ooit heb meegemaakt. Toen ik Jake voor het eerst zag, was ik geschokt, verdrietig en vol ongeloof dat iemand hem dit opzettelijk had aangedaan. Zijn hoofd was zo gezwollen en hij was er vreselijk aan toe. We dachten dat hij het op geen enkele manier zou halen.”

Na een behandeling van bijna zes weken werd Jake door de inspecteur Greener thuis opgevangen om verder te herstellen.

“Jake had specialistische zorg nodig en het duurde even voordat hij bij kwam en echt genezen was. Het duurde even voordat hij me vertrouwde, maar nu hij dat doet, zijn we voor altijd aan elkaar gehecht. We zijn altijd buiten en Jake houdt van spelen. Ik zou me nu echt geen leven zonder hem kunnen voorstellen. Ik ben zo dankbaar voor de voorbijgangers die Jake hebben gevonden. Zonder hen had hij die dag misschien niet overleefd.”

Via onderstaande tweet van de SPCA is een filmpje te zien waarin de inspecteurs die Jake vonden hun verhaal doen.

 

Ondanks alle ellende die Jake heeft meegemaakt is hij, volgens Mark Greener, een vrolijke en springerige hond. Jake heeft bij Mark zijn forever home gevonden.

Bron:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat