Afgelopen vrijdagmiddag maakte Margriet Rennenberg vlak over de grens met Limburg met haar twee honden een wandeling in het Hoogbos in de Belgische Voerstreek. De ene hond liep aangelijnd, maar haar Duitse herder Moos liep los. Opeens hoorde de vrouw een schot, daarna gejank en vervolgens nog een schot.

Hond doodgeschoten
Duitse herder | Foto: Pixabay.com

De geboren Maastrichtse schrok zich wezenloos.

“Ik heb toen op mijn vingers gefloten. Daar luistert Moos altijd goed naar.”

Dit keer kwam de hond niet terug. Kort nadat de schoten werden gelost hoorde Rennenberg een auto wegrijden. Vervolgens heeft Margriet Rennenberg uren naar Moos gezocht, maar kon zij de hond niet vinden. Op zaterdag is zij opnieuw gaan zoeken, maar ook zonder succes.

“Dit is écht afschuwelijk. Ik denk overigens niet dat de schutter mijn hond voor een ree heeft aangezien. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden.”

Rennenberg heeft inmiddels melding gemaakt de politie. Zij weet dat zij haar hond eigenlijk had moeten aanlijnen. Maar het feit dat zij zich daar niet aan heeft gehouden wil volgens Rennenberg niet zeg dat je zo maar een hond mag doodschieten. Zij hoopt dan ook dat andere wandelaars extra alert zijn. Niet voor Moos, maar voor hun eigen honden. Ze moet er niet aan denken dat er meer honden slachtoffer worden.

Bron: 1Limburg ©AnimalsToday